親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我都想去呢個地方, 妳去完話我知好唔好玩呀

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:我都想去呢個地方,+妳去完話我知好唔好玩呀

原帖由 pigpigyy 於 13-05-25 發表
我都想去呢個地方, 妳去完話我知好唔好玩呀
想去就去喇;咁大家可以一齊分享心得嘛

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+pigpigyy+於+13-05-25+發表我

原帖由 topkidsmom 於 13-05-26 發表
想去就去喇;咁大家可以一齊分享心得嘛
如果去都要年尾了

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+topkidsmom+於+13-05-26+發表

原帖由 pigpigyy 於 13-05-26 發表
如果去都要年尾了
冬天會封山,兩面d路唔通!前二年報咗復活節剛開山去,點知311地震要cancel,唔知幾時可以再去!

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

木土土 發表於 13-5-26 12:20
冬天會封山,兩面d路唔通!前二年報咗復活節剛開山去,點知311地震要cancel,唔知幾時可以再去!

...
想睇雪牆, 最好幾時去??

寶石宮

pigpigyy 發表於 13-5-26 12:13
如果去都要年尾了
年尾會唔會好凍

琥珀宮

引用:Quote:木土土+發表於+13-5-26+12:20+冬天會

想睇雪牆, 最好幾時去??
我覺得四月剛開山時去,雪牆最高最好feel !每年既開山日期,web site會預早announce !好難就到學校假期,我留意咗幾年好多時復活節假期都未開山,難得有一年夾到假期同開山日期,可惜遇著311地震都未能成行!

彩鑽殿

引用:Quote:原帖由+pigpigyy+於+13-05-26+發表如

原帖由 木土土 於 13-05-26 發表

...
除左4月,仲有咩時間去好呀?

彩鑽殿

引用:Quote:pigpigyy+發表於+13-5-26+12:13+如果

年尾會唔會好凍
諗住9-11月去,無咁凍掛

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+木土土+於+13-05-26+發表冬天

除左4月,仲有咩時間去好呀?
如果睇雪牆,最遲五月中好去啦!唔睇雪牆,就同大阪京都個d差不多情況,係唔同季節有唔同景色!

彩鑽殿

引用:Quote:原帖由+pigpigyy+於+13-05-26+發表除

如果睇雪牆,最遲五月中好去啦!唔睇雪牆,就同大阪京都個d差不多情況,係唔同季節有唔同景色!

...
明白了,唔該你

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+木土土+於+13-05-26+發表如果

明白了,唔該你
我都只係做過資料搜集,未親身去過,你去完返黎分享下啦!

水晶宮

剛去完回來,自由行,如果無雪牆,唔覺有何特別之處,雪牆範圍很細,人很多!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

木土土 發表於 13-5-26 13:07
我覺得四月剛開山時去,雪牆最高最好feel !每年既開山日期,web site會預早announce !好難就到學校假期, ...

通常4月16-18左右開山, 出年復活節4月19, 應該係好時機~~我果年4月底去, 雪牆20米高, 好壯觀~~

彩鑽殿

引用:Quote:原帖由+pigpigyy+於+13-05-26+發表明

我都只係做過資料搜集,未親身去過,你去完返黎分享下啦!
我都好想快D去

寶石宮

ahmama 發表於 13-5-26 14:58
通常4月16-18左右開山, 出年復活節4月19, 應該係好時機~~我果年4月底去, 雪牆20米高, 好壯觀~~ ...
睇過相片, 置身雪牆一定好振撼, 但要等到出年四月

寶石宮

pigpigyy 發表於 13-5-26 16:17
我都好想快D去
我想睇雪牆, 所以要等下, 你九月去記得上黎報料

彩鑽殿

引用:Quote:pigpigyy+發表於+13-5-26+16:17+我都

我想睇雪牆, 所以要等下, 你九月去記得上黎報料
係未4月先至有雪牆架?

寶石宮

引用:Quote:原帖由+topkidsmom+於+13-05-26+發表

係未4月先至有雪牆架?

ahmama, 話四月!! 未見過雪牆;好想見識吓!!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:topkidsmom 的帖子

果度冬天落雪,條路會俾雪覆蓋,封山唔俾去,冬天會挖番條路行車,兩邊就係雪牆,所以4月中開山時雪牆最高最有睇頭,天氣回暖溶雪,到5月底仲睇到,但已經無咁高,所以4月下旬係最好時機。

首頁

尾頁

跳至