嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

洋房

奶泵用手動戓電動好?

奶泵用手動戓電動好? 有d人話用電泵好快會冇奶,係唔係真 ?

男爵府

Re: 奶泵用手動戓電動好?

其實真係各有各好, 手泵就泵得清 d, 但對手真係會泵到跛, 電泵就慳水慳力, 但就嘈 & 攜帶唔方便. 我兩樣都用緊, 係公司就用手泵, 係屋企就一定用電泵. 如果妳諗住買手泵, 首選一定係 avent, 護協買最平, 有問題可以去母乳餵哺個 forum 到問, 有好多有經驗o既人奶 mami 會樂意解答妳, 仲可以揾到一 d 有用o架資料添

有一點要注意, 可以o既話唔好淨泵, 多 d 埋身餵, 對 bb 係對妳都好 d, 而且多 d 刺激先會多 d 奶o架.

洋房

nan_nan
謝謝回答,我都會自己餵,但点都要準備定奶泵

男爵府

我第一日出院就用手泵...用到大汗細汗都出晒黎...第二日啦啦淋叫我老公去買個電返黎...好用到爆..其實手,電,..兩個都要..因手出街要用(同不時之須嘛)...

該用戶已被刪除

民房

電動好痛,我試過,手動會比較舒適,但沒有電動這麼快,各有各好處! :-P

民房

我用單電泵乾濕兩用, 我仔仔兩個月大, 通常只泵到4oz-5oz, 泵唔夠俾仔仔食
我的肥仔Zachary was born on 24/7~4.045kg -->30/8~5.64 -->29/9~6.95kg

男爵府

畀面勳章

賣下廣告先

由於本人未生前打算餵人奶的,但因bb有問題不適合進食人奶~
現賣出全新care電動奶泵(已開來消毒一次,因以為自己有用),原價$23x,現平售$150.
有興趣可pm我.

◎奶泵以單手控制, 簡單易用

◎把母乳貯藏, 減輕乳房漲滿引起之痛楚

◎乾濕電兩用

◎可調較吸力強弱

◎附有大小兩款不同尺碼之按摩器

◎配備全套附件, 附送練習杯及過濾海綿

06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

洋房

電動手動都有, 兩款都係pigeon, 兩個其實都ok, 不過手動就真係手軟, 電動快好多, 起碼手冇咁

首頁

尾頁

跳至