懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我下星期去做, 好驚!!! 我一定唔敢看。

想問大家, 羊水穿刺的結果也只是一個數字比率, (如T21 第一次抽血的結果也是給你一個數字比率), 定係個E 生會給一個確切的答覆-- "有" 或 "沒有" 唐氏病的呢?

別墅

唔好擔心,我同事多年前在私家都係high risk,結果而家女女八歲,考試好叻又靚女,
當年接生係曾x風醫生,話好多時都係假陽性,

你可以試敏兒安啦,安全又可靠、仲有要比信心bb!佢会感受到你对佢既愛、同樣你有sress佢都feel到架(田七真胎教學说)

侯爵府

畀面勳章

聽醫生喇.....保障自己同BB

大宅

bebesichar 發表於 13-6-7 01:26
我下星期去做, 好驚!!! 我一定唔敢看。

想問大家, 羊水穿刺的結果也只是一個數字比率, (如T21 第一次抽血 ...

羊水同絨毛既答案都係 "YES OR NO",唔係數字比率,所以我最終決定抽絨毛,我等唔到兩個禮拜後先抽羊水,而且我對數字比率始終唔放心,雖然我明白流產風險比一般會增加1%,但我對BB 有信心,同埋係你就係你,強求唔黎!

我上星期已經抽左,第二日報告都出埋,一齊正常,仲知道係女TIM.....(比個參考你,我 BB 頸皮係4.幾,抽血報告係1:3),而且我未夠30 歲,唔算高齡,我都冇事,你都一定冇事架....比D 信心 BB,同老公、BB 一齊面對呢個考驗,加油!

大宅

回覆 znniechan 的帖子

多謝你回應‧

我係剛剛入高齡那個AGE, 但BB 的頸SKIN 係0.9MM...不過驗血後E 生說我個RATE 係1 :48, 超高.......所以我好WORRY......
希望下星期一切都順利吧。我會加$ 做快速有RESULT.

唔知個RESULT 等2-3 星期同2-3日會唔會有分別呢?

大宅

引用:回覆+znniechan+的帖子多謝你回應‧我係剛

原帖由 bebesichar 於 13-06-07 發表
回覆 znniechan 的帖子

多謝你回應‧
快速會講 3 對染色體,同9 種遺傳病有冇問題;2至3星期應係完整報告,係睇哂23對染色體有冇異常

首頁

尾頁

跳至