興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

減齡達人勳章

我呀媽用緊SONY ARC S
今日無啦啦登入唔到FACEBOOK
試過鏟過哂FACEBOOK 同CANDY CRUSH 既資料同程式再裝過都解決唔到

有無人可以幫到我
上網搵到依個方法: 「 同事部 S3LTE 的 candy crush 一向都 connect 唔到 facebook, 但係佢用 tab 7.7 就冇問題. 每次Connect會去 facebook 個版面來回數次, 但最後都係 connect 唔到的, candy crush 冇 error, 但 facebook 間唔中就有個error #118XXXX 叫搵 facebook 客服之類. 係 forum search 到有D 人話係 developer options 入面 set 錯野. 一 check 之下原來佢部機真係同一問題... 如果 enable 咗 developer options, 入面又 tick 咗 "Do not keep activities", 咁 candy crush 就唔可以 connect 到 facebook. 解決方法當然係 untick 咗 "Do not keep activities", 我就叫佢 disable 埋 developer options. 跟著佢立即可以連到去 facebook sync 番個進度...」

唔知應該點做
有無人可以指教指教

子爵府

引用:我呀媽用緊SONY+ARC+S+今日無啦啦登入唔到F

原帖由 fokfokfok0831 於 13-05-23 發表
我呀媽用緊SONY ARC S
今日無啦啦登入唔到FACEBOOK
試過鏟過哂FACEBOOK 同CANDY CRUSH 既資料同程式再裝 ...
有無試過先係candy crush 度登出,然後Facebook 入面, 帳號,帳號設定,應用程式,Candy crush, 移除?

我試過幾次都係咁搞。

男爵府

減齡達人勳章

回覆 csdenis 的帖子

番去試下先~ 唔該哂~

琴日攪左兩個幾鐘=.=”

首頁

尾頁

跳至