2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

如題~另外想問下用過既媽咪聯針戈陣痛唔痛?

男爵府

回覆:大家有冇打算用無痛分娩?

全程都唔痛

大宅

Sicitsoi 發表於 13-5-24 10:09
全程都唔痛
咁就好啦

男爵府

引用:Quote:Sicitsoi+發表於+13-5-24+10:09+全程

原帖由 evian0204 於 13-05-24 發表
咁就好啦
噢!但係打嗰支針堅痛

大宅

引用:Quote:原帖由+evian0204+於+13-05-24+發表

原帖由 Sicitsoi 於 13-05-24 發表
噢!但係打嗰支針堅痛
我諗住打止痛針咋,驚無痛feel唔到要生

男爵府

回覆:大家有冇打算用無痛分娩?

嘻嘻!止痛針净係頂到一陣,最多打兩支,我第一胎就係打完兩支唔掂再無痛,但好處係打咗止痛針就唔覺支無痛针好痛。第二胎大搖大擺入院都未陣痛就叫佢哋拿拿聲插無痛,點知....好痛。

我覺得打無痛feel唔到痛唔識生係謠言,喺美國個個都係咁打,生完縫完先停藥。第三胎我都會打。

大宅

引用:嘻嘻!止痛針净係頂到一陣,最多打兩支,我

嘻嘻!止痛針净係頂到一陣,最多打兩支,我第一胎就係打完兩支唔掂再無痛,但好處係打咗止痛針就唔覺支無痛 ...
我第一胎咩都冇打就咁生,聯針痛到我想死。第二胎想打無痛,但係,睇到有人話唔夠力生因為feel唔到急要用吸,我就驚驚地!

大宅

引用:嘻嘻!止痛針净係頂到一陣,最多打兩支,我

嘻嘻!止痛針净係頂到一陣,最多打兩支,我第一胎就係打完兩支唔掂再無痛,但好處係打咗止痛針就唔覺支無痛 ...
你有第三胎啦?自己湊二個定工人湊,我請咗個工人七月來!

男爵府

引用:Quote:原帖由+Sicitsoi+於+13-05-24+發表嘻

原帖由 evian0204 於 13-05-24 發表
你有第三胎啦?自己湊二個定工人湊,我請咗個工人七月來!
大嘅返幼稚園,中嘅喺屋企我parents湊(同住),我亦無返工,咁多人手湊到三個啩。再請工人就一屋都係人。

大宅

Sicitsoi 發表於 13-5-24 13:35
大嘅返幼稚園,中嘅喺屋企我parents湊(同住),我亦無返工,咁多人手湊到三個啩。再請工人就一屋都係人。

...
哦哦,因為我屋企得C6,我同大囡,所以要請工人~

洋房

回覆:大家有冇打算用無痛分娩

甘係咪即係利多於弊啊?我都想用無痛分娩啊,但見到打脊椎好恐怖

洋房

回覆:Sicitsoi 的帖子

In public hospital or private hospital ar ?

男爵府

引用:甘係咪即係利多於弊啊?我都想用無痛分娩啊

原帖由 TamViVi 於 13-05-24 發表
甘係咪即係利多於弊啊?我都想用無痛分娩啊,但見到打脊椎好恐怖
唔知利弊點衡量,但係我第三胎都會再打。

洋房

回覆:Sicitsoi 的帖子

你甘多胎都係,甘之後有無腰骨痛啊?我無諗過政府有呢樣野,係咪免費咖?如果係都幾著數,起碼陣痛個段時間唔洗甘慘

大宅

引用:你甘多胎都係,甘之後有無腰骨痛啊?我無諗

原帖由 TamViVi 於 13-05-25 發表
你甘多胎都係,甘之後有無腰骨痛啊?我無諗過政府有呢樣野,係咪免費咖?如果係都幾著數,起碼陣痛個段時間唔 ...
我第一胎係威院生有得簡打無痛同止痛,最後我咩都冇簡就咁生,今胎考慮下用無痛,因為聯針痛過生仔,我頂唔順,又聯得差!

大宅

引用:你甘多胎都係,甘之後有無腰骨痛啊?我無諗

原帖由 TamViVi 於 13-05-25 發表
你甘多胎都係,甘之後有無腰骨痛啊?我無諗過政府有呢樣野,係咪免費咖?如果係都幾著數,起碼陣痛個段時間唔 ...
我個陣威院係免費,其他唔清楚

大宅

引用:In+public+hospital+or+private+hospital+a

原帖由 li3312 於 13-05-25 發表
In public hospital or private hospital ar ?
公立

複式洋房

BK Milk勳章

公立醫院應該係免費O家~
我第一胎都係用無痛,D助產士會KEEP 住睇你進度,唔會搞到你冇晒力去PUSH的,用左無痛舒服好多,未打之前我唔知係痛定緊張到面超紅,好似發燒咁。呢胎有得揀,我都想用無痛。不過如果你係公立醫院生,最緊要早D同助產士講,因為麻醉師唔係成日都得閒O家~ 等得黎.... 可能生左!

大宅

引用:公立醫院應該係免費O家~+我第一胎都係用無

原帖由 siucloud 於 13-07-31 發表
公立醫院應該係免費O家~
我第一胎都係用無痛,D助產士會KEEP 住睇你進度,唔會搞到你冇晒力去PUSH的,用左 ...
威記好似晚上開始無得打同埋開多過吾知幾多度就吾會幫我地打、最好朝早先黎作動啦

首頁

尾頁

跳至