自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

小兒隻手指上有粒東西,不知是什麼?已有一段日子了。如果你知,可否告知,萬分感激

禁止訪問

回覆:cathy.coffee 的帖子

大宅

回覆:cathy.coffee 的帖子

疣。要睇醫生。我囡歲幾時手指公近指甲邊都生過。醫生用冷凍冶療。做咗兩次。做完會起卜、結痂、之後甩痂後就好返。

水晶宮

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:似成日啜嗰個位而成「枕」 +

原帖由 Superman-GF 於 13-05-25 發表
似成日啜嗰個位而成「枕」
我都覺得似

未開花 成長中 初二開花 4個花蕾

子爵府

畀面勳章

回覆:有無人知呢粒係咩,關於幼兒皮膚?

冇睇醫生咩

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

我都覺得係吮手指而起的枕,不過多數見係手指公,樓主你個仔係唔係中意吮食指?

水晶宮

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:疣。要睇醫生。我囡歲幾時手指公近指甲邊都

原帖由 ckcskh 於 13-05-25 發表
疣。要睇醫生。我囡歲幾時手指公近指甲邊都生過。醫生用冷凍冶療。做咗兩次。做完會起卜、結痂、之後甩痂後 ...
我試過買咗支冷凍喺屋企整,真係work,不過太細就去醫生度睇。

未開花 成長中 初二開花 4個花蕾

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

疣。要睇醫生。我囡歲幾時手指公近指甲邊都生過。醫生用冷凍冶療。做咗兩次。做完會起卜、結痂、之後甩痂後 ...
似係疣喎!我62隻手指公又係咁,唔痕唔痛,不過快d睇e生啦

大宅

回覆:heffalumpiglet 的帖子

我大肚時小腿感染咗一粒,初時完全唔知咩嚟,而且因懷孕緊所以冇去理。到個囡出了世後,粒嘢越來越大粒,有時我又用手抓佢、試過用指甲鉗剪佢、只剪到表表硬皮,後來上網search 先知道係疣而且具有傳染性,就去屈銀紙買咗支冷凍液自己試下整走佢。點知都係唔得 ,後來先去睇醫生。醫生幫我做冷凍咗一次就好返。個女就幾個月後手指公生咗粒,我估係我之前傳染咗比佢,我懷疑共用咗指甲拑而出事。呢d 病毒會有幾個月潛服期。所以開頭佢感染咗而未發出黎。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

可能是疣,好似見到有根,去睇皮膚科喇

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:小兒隻手指上有粒東西,不知是什麼?已有一

原帖由 cathy.coffee 於 13-05-25 發表
小兒隻手指上有粒東西,不知是什麼?已有一段日子了。如果你知,可否告知,萬分感激
真係尤既話,之前有jm 用醋浸烏梅後包住尤,可以令粒尤枯萎,你搵舊post 睇睇丫!

男爵府

叻叻勳章 畀面勳章

好似係"枕"
快D睇E生啦

我愛牛兒

珍珠宮

叻叻勳章 畀面勳章

禁止訪問

伯爵府

我都覺得似係

大宅

謝謝各位的意見,我應該一早就開帖問大家,太感謝你們啦,謝謝,謝謝

大宅

今日看了醫生,醫生話係疣,比左支藥水,佢話有腐蝕性,我想試左烏梅和醋先,唔得就試藥水,再唔得就睇專科。係過濾性病毒,他話不太易傳染。有進展再報告下

珍珠宮

大宅

第一日敷

首頁

尾頁

跳至