自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:小朋友學游水應該著邊種泳衣?

想問下長袖同短袖既防晒泳衣,分別大唔大?指保暖方面?

子爵府

畀面勳章

回覆 pandacsl 的帖子

我prefer 短袖長袖好難著入去
而且最主要唔好冷親膊頭同氣管
我個人意見

子爵府

畀面勳章

回覆 的帖子

6月開始4歲, 不過氣管麻麻

男爵府

引用:回覆+pandacsl+的帖子我prefer+短袖長袖好

原帖由 心平如鏡 於 13-05-27 發表

我prefer 短袖長袖好難著入去
其實上年學過都係著短袖,今年再學,同學既媽咪買左長袖,我未買,所以想問下長短袖分別大唔大囉!

子爵府

畀面勳章

請問你小朋友上水等待再落水個時點樣保暖嫁?

子爵府

上水即包大毛巾 加 比熱水佢飲,即刻暖返好多呀!

子爵府

畀面勳章

回覆 binbin仔 的帖子

即上水但未落堂既時候家長都可以出去幫小朋友著嗎?

珍珠宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

引用:回覆+stella816+的帖子請問如果上水時未落

回覆 stella816 的帖子

請問如果上水時未落堂呢?可以點做?
我女未試過上水但係未落堂喎除非要去洗手間,通常未游都是浸在水裏的,我女都是四歲剛學了幾堂

子爵府

畀面勳章

請問你小朋友個班係一個老師對幾多個學生?係邊間學?

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 心平如鏡 的帖子

俾件浴袍佢咪得囉

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 心平如鏡 的帖子

其實驚凍可以加件保暖衣,我個女學游水都有著

子爵府

畀面勳章

回覆 stepchk 的帖子

即係泳衣之外再加一件係外面?

珊瑚宮

回覆 心平如鏡 的帖子

係呀,果件係厚身d

珍珠宮

引用:回覆+stella816+的帖子請問你小朋友個班係

請問你小朋友個班係一個老師對幾多個學生?係邊間學?
最多一對四,而家一對三,在海天學游。你小朋友在那裡游?室內定室外?

子爵府

畀面勳章

我未報呀打算係九龍灣德藝會入面學
唔知報小太陽定海天好
你呢, 係邊區學呀?

珍珠宮

引用:回覆+stella816+的帖子我未報呀打算係九龍

我未報呀打算係九龍灣德藝會入面學
我有考慮過德藝會的但家長不能入去㗎所以我改左去紅磡博藝會跟海天游,暫時感覺都不錯,又可以坐在池邊睇住佢點游同進度,我唔知小太陽點呀但如你打算七月游就快啲報名喇暑假好快滿㗎。

子爵府

畀面勳章

明白了, 唔該晒, 我會再打去問清楚先

大宅

早兩日見一田減價,我都買咗一件短袖保暖衣俾阿女學游水,個教練話短袖可以,因長袖游水時比較困難

首頁

尾頁

跳至