夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

DEL

子爵府

引用:真係好鬼唔開心,話說琴日係一田最後一日大

原帖由 shirley10212004 於 13-05-28 發表
真係好鬼唔開心,
話說琴日係一田最後一日大減價,
我都去左掃貨,
我谂你真係要好好同佢傾下……究竟佢係因為要储錢買楼先咁嬲,定佢真是䏲钱咁重要。
咁佢平時肯唔肯洗钱在你身上?对你好唔好?

大宅

回覆 longlokma 的帖子

其實佢都肯洗$係我身上既,出街食飯通常佢比, 佢都會買野比我...但我買比佢反而比佢鬧..真係唔明咩道理

複式洋房

回覆:買衫比bf仲要比佢鬧..

遺傳了父親的手勢和語氣?
不如直接的同佢傾下好喎!
但建議你做的咁多功夫,即係買俾自己的東東就話平野,買俾佢先捨得,等佢覺得你錫佢,而唔係大洗

男爵府

引用:真係好鬼唔開心,話說琴日係一田最後一日大

原帖由 shirley10212004 於 13-05-28 發表
真係好鬼唔開心,
話說琴日係一田最後一日大減價,
我都去左掃貨,
樓主男友成長喺大男人家庭,有佢老豆既性格脾氣一d都唔出奇。相處方式要學識一個軟一個硬,你想佢溫柔對你既期望放低少少,習慣望佢為你做既愛你大男人表現咁會開心d。如果我喺你,咪以後唔買俾佢,將來自己結左婚生左仔都繼續番工,唔會攤大手問佢拎錢。

子爵府

我覺得佢應該係嬲妳唔尊重佢, 佢都叫左妳唔好買, 妳又要買. 雖然係妳自己錢, 可能佢真係覺得貴/ 唔值. 又或者佢覺得自己好努力儲錢, 妳又亂使錢.
下次問清楚先囉.

大細心  對 ....... 他叫你5好買, 你就買了回來, 即係5聽話。  發表於 13-5-28 15:36

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

yau_grace 發表於 13-5-28 11:23
我覺得佢應該係嬲妳唔尊重佢, 佢都叫左妳唔好買, 妳又要買. 雖然係妳自己錢, 可能佢真係覺得貴/ 唔值. 又或 ...

Agree

因為樓主男友都唔想佢買 所以唔欣賞佢買衫既心意..

大宅

我有個老友生左BB,佢老公想佢開心,買左個$2xxxx chanxx手袋送比佢,比我老友好兇狠咁鬧左佢老公幾個月。
我老公都好慳佢自己,成日話tee唔好買咁貴,佢話如果好貴(即係無大折)時我買左送比佢,佢會唔開心。我有試過真係買左,佢無鬧我,但感覺唔到佢特別開心

男爵府

熱血勳章 爸B勳章

係你錯....

你問左佢, 佢都話左貴唔買...我覺得唔關,係唔係你送俾佢, 講真幾百元又唔係真係窮到著唔起....但你問完人地話唔要你都要買仲話你俾錢....:;pppp:

我想講你好唔尊重佢...

我試過有人問我, 我答佢唔好買, 最後佢買左話送俾我但我都唔要...因為我一早講左唔好買..要的話我識自己買...

大宅

回覆 kathytam123 的帖子

早知留返d$$自己洗仲開心!

大宅

回覆 chu_peipei 的帖子

正正係我捻法,我自己都有d大女人,最怕洗男人$,最慘要睇佢面色,我真係怕自己好快冇地位!仲要比佢恰到上面

大宅

回覆 yau_grace 的帖子

佢就係咁同我講!話我唔尊重佢..咁我再3問佢:你中唔中意件衫先??佢又話中意..咁我又覺得..我又唔係買d你唔中意既野比你..咁你欣然接受左佢..大家開開心心唔好咩?點解要搵野黎鬧??

大宅

回覆 kt55 的帖子

男人同女人捻法唔同?試過送d直程係我唔中意既野比我..我都笑住多謝,後來先同佢講其實我唔係咁中意個樣野..我認為係禮貌..你老公都好d..至少冇鬧你

大宅

回覆 kawan1117 的帖子

真的我做錯了嗎..
我買..因為我知佢係中意..
捻住比驚喜佢..覺得佢唔好意思用我$先叫我唔好買..
唔通我唔夠了解佢??唉....

大細心  你問了他穿什麼碼, 已無 suprise la.........  發表於 13-5-28 15:38

大宅

kawan1117 發表於 13-5-28 12:01
係你錯....

你問左佢, 佢都話左貴唔買...我覺得唔關,係唔係你送俾佢, 講真幾百元又唔係真係窮到 ...

我有同佢講..你一係唔好要...你當我買比自己又好點都好..你堅持唔要就算..但都唔洗鬧人掛?
搞到鬧交收場係咪必要呢? 如果唔係多謝一句收左佢咪算, 所以我依家都決定左唔送比佢..
但至少係一份心意...我未至於要比人鬧吧?

kawan1117  你俾人鬧左唔開心, 你估鬧人果個好好受? 唔愛你都費時鬧你.  發表於 13-5-28 12:56

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

其實我地每做一樣野, 如果只係本住自己意願, 而別人其實感受唔到的時候..
仲有冇意義?

簡單講, 你講一句說話比人聽, 人地唔明.
咁其實你個句說話咪就係無意思囉..

另外, 有一樣野要注意..
樓主似乎唔太了解你bf..

雖然話就話"人地講左唔好, 都係要買, 自己有錯"
但我深信, 正常一男一女去到儲錢買樓地步,
就算係晒左小小錢, 無必要鬧到咁喎..
仲要攪到你喊成晚?

我唸你都係了解清楚當中其實係咩問題好d..
佢工作上? 屋企? 同事?
等等...
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

大宅

Jolin_Yuen 發表於 13-5-28 12:36
其實我地每做一樣野, 如果只係本住自己意願, 而別人其實感受唔到的時候..
仲有冇意義?

可能我真係做多左..無謂左..
但我反感於佢對呢件事既態度..
其實佢鬧既同時,
我有叫停佢..
叫佢停一停捻下係咪需要鬧我先
我解釋返:其實唔需要鬧..好小事,算la好ma?
佢堅持死要keep住鬧..係咁怪我..
到最後..我真係頂唔住..我話佢太大男人..
我都唔想再討論..想冷靜下..
我覺得小事化大左
佢到個一刻佢怕..怕我想離開佢..佢先唔再鬧..
360度態度轉變...
話下次會改善..唔再鬧我..唔比我收線..
有時我都覺得唔了解佢..唔識得同佢相處
好多時解釋相處種種既問題..
我軟又用過..硬又用過...哄又試過鬧又試過
其實我真係唔明點解要令一件開心事變成2方傷心..鬧交..搞到咁不快
我地係咪一齊咁耐..都仲未夾到?思想唔一致???
愈來愈多既問題出現..其實都唔止今次既買衫事件..

洋房

其實可能係你買呢個款佢唔鐘意,發老皮

大宅

男人可以唔要自己中意嘅嘢...但唔可以冇咗尊重
由其是感覺到自己愛嘅女人唔尊重自己...會特別嬲

男爵府

你們拍左幾耐?
相信他是因為你唔聽他講,覺得你唔尊重他,先會咁嬲。
有些男人好直接,要就要,唔要就唔要。
待大家冷靜落來,再問番他原因。

首頁

尾頁

跳至