自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

見到甘多位高手. 我又想請教下各位

如果我係因為想要返5日而辭職, 甘走既理由係咩好呢? (我做左份工快9年la)

我真係唔知點講好. 因我想多d時間比家庭. 平時ot唔係問題.

謝謝!

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

方方媽媽 發表於 13-5-28 17:04
你講既原因已經好好啦.
最like你最後果句.

多謝你丫! 我怕公司覺得我只顧家庭, 其實我就係想2邊都顧先甘.

有你甘講, 我安心去搵5 日工la. 感謝你

方方媽媽  我公司好樂意見到員工可以兼顧家庭.因為咁樣先至有穩定既工作表現.  發表於 13-5-28 17:23

侯爵府

方方媽媽 我公司好樂意見到員工可以兼顧家庭.因為咁樣先至有穩定既工作表現. 發表於 1 分鐘前

你公司真係好!

侯爵府

abcabc181818 發表於 13-5-28 17:19
平時ot唔係問題.

哈...講到甘誇

我怕佢會甘,你甘ot 發, 甘唔駛返5日la...haha

侯爵府

妤妤 發表於 13-5-28 17:28
依家好多年輕人興 no show 添!

係丫係丫, 我公司人事部成日都講約晒可以唔見人. 真係唔知咩世界!

侯爵府

abcabc181818 發表於 13-5-28 17:40
所以臨場表現好重要, 熱誠得黎又唔可以太誇.

感激晒你ar!

有你地分享好緊要

首頁

尾頁

跳至