自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

abcabc181818 發表於 13-5-28 15:27
C6 話見過d 90後, 帶埋阿媽, 男朋友 上去見工.

其實我都試過一次, 我下屬話我知, 個女仔帶埋男友黎見工 ...
我經常性預到, 帶男朋友女朋友阿媽來見工, 有d聰明的,開門後都留另一個在出面, 你都可以見到當見唔到,唔聰明的仲敢一齊等,真係可以88。

方方媽媽  有次簽約,果阿媽仲一定要陪係旁邊添.我唔比囉.一係你就唔好簽.  發表於 13-5-28 16:37
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

有次簽約,果阿媽仲一定要陪係旁邊添.我唔比囉.一係你就唔好簽. 發表於 2 分鐘前

唔係掛?我真係會話你滿左18歲未?我唔係請童工喎?

珍珠宮

dordor1207 發表於 13-5-28 15:37
又想請教下!

我呢條肥魚為左向上爬攪到個 cv so jumpy 2-2.5 yrs changed a job! 但公司愈做愈大有時遇 ...
lay off 都易解,有信證明, 需然你都難解釋點解人地就lay off你, 唔lay off其他人,但都叫比較易搵理由呀。
同埋你記住, 如果你打算告訴別人你是lay off, 就要預人地問你上面的問題, 你要想下點解釋。

癲老板其實無咩理由捱到3個月, 不足3個月又唔洗寫入cv。咁就真係好難解你成日轉工這個問題。

首頁

尾頁

跳至