自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 大廚勳章

想問下jm們,如果妳有aeon visa, 仲會唔會申請多張 J card? 其實 J card有無用呢?

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:想問下jm們,如果妳有aeon+visa,+仲會唔會

原帖由 LittlePan 於 13-05-29 發表
想問下jm們,如果妳有aeon visa, 仲會唔會申請多張 J card? 其實 J card有無用呢?

...
如有aeon visa我吾會再整jcard,因後者吾可以同信用卡並用,即比現金,咁好似無咩著數,

折頭大家又一樣,唯一係送貨金額唔同啫

身體健康,生活愉快

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

J card 買野用黎儲分, 到某積分送 aeon 現金券

男爵府

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+LittlePan+於+13-05-29+發表

原帖由 fanlee 於 13-05-29 發表
如有aeon visa我吾會再整jcard,因後者吾可以同信用卡並用,即比現金,咁好似無咩著數,

折頭大家又一樣, ...
吓,用j card 同時唔可以用aeon visa? 真係唔知喎

大宅

回覆:Aeon visa, J card....

用j card 可以用 Aeon card 碌卡比錢嘎,唔係咩?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+fanlee+於+13-05-29+發表如有

吓,用j card 同時唔可以用aeon visa? 真係唔知喎
可以,我指係其他信用卡

身體健康,生活愉快

珍珠宮

引用:用j+card+可以用+Aeon+card+碌卡比錢嘎,唔

原帖由 JayBB 於 13-05-29 發表
用j card 可以用 Aeon card 碌卡比錢嘎,唔係咩?
可以,我講其他信用卡

身體健康,生活愉快

公爵府

以前用J CARD, 但轉左 AEON CARD ,
不再J CARD (J CARD 要年費 , AEON CARD 唔使年費)

大宅

fanlee 發表於 13-5-29 21:15
可以,我講其他信用卡
係啦,所以我以前買得多d野係兩張都有,一齊用可以兩邊賺分。

男爵府

畀面勳章 大廚勳章

引用:以前用J+CARD,+但轉左+AEON+CARD+,不再J+CA

原帖由 rostrale 於 13-05-29 發表
以前用J CARD, 但轉左 AEON CARD ,
不再J CARD (J CARD 要年費 , AEON CARD 唔使年費)
要交年費,究竟有無so?

男爵府

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:fanlee+發表於+13-5-29+21:15+可以,

原帖由 JayBB 於 13-05-29 發表
係啦,所以我以前買得多d野係兩張都有,一齊用可以兩邊賺分。
即係如果買得多野,申請晒2張,就算要交年費都有so???

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

引用:Quote:原帖由+JayBB+於+13-05-29+發表係啦

年費五十都唔平,我有credit card就唔會再申請j card

水晶宮

hashtag影視迷勳章

唔會……

大宅

LittlePan 發表於 13-5-29 22:07
如果我無記錯係5000分J Card 分可以換$50 coupon,咁即係一年洗$5000已經cover到年費。仲可以enjoy到買少d都可以送貨。個時bb出世前後好多野買架嘛,咪好抵咯,又成日去佢個超市,一年都換到$100-$200 coupon 架!
不過依家淨係keep張aeon visa 喳。

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

我2張都有,因為可以2邊儲分,同埋我經常去aeon買嘢,好快就儲夠分(通常$1就有2分)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

我張Aeon AE 係連埋J Card, 免年費

男爵府

畀面勳章 大廚勳章

引用:我張Aeon+AE+係連埋J+Card,+免年費+

原帖由 hohoho2013 於 13-05-29 發表
我張Aeon AE 係連埋J Card, 免年費
二張咭可以連埋都得嘅咩,唔明

大宅

正常申請j卡夠了,因aeon卡換分好麻煩,要交申請書,再等佢寄換領信,再去全香港只有2個既指定地點換,如買電器就申請信用卡幾好,因可以分24期,點解有著數?因供應商只保1年!如用aeon卡分期的話,aeon會保埋第2年,免費,第2度保多年都幾百蚊啦,所以都ok,應該唔太多人知有尼種著數而去申請,多數人只貪有折,但j卡都有折啦,申請卡又影響信貸,如果唔係買電器,只申請j卡夠了

男爵府

畀面勳章 大廚勳章

回覆:waiman654 的帖子

原來aeon 咁好,保埋產品第二年,呢樣就真係唔講唔知,而家啲產品質素越來越差,呢樣就真係正喎

珊瑚宮

我都係 J card 停用轉咗用 Aeon 信用咭, FTM 可以全毛難度拎到信用咭感覺型好多

首頁

尾頁

跳至