跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 好姊妹密密斟(Part III)

我都諗住比shirin做插班生

[quote]
annaanna 寫道:
mui,
家信好似冇咩好奇心,都唔會理人做咩o既 玩具又唔玩,一日食同

伯爵府

karman
my fd's gal now P.1
took N1 class @ Telford kinder.
then change to Kentville Kinder for K1 to K3.

her comment on Telford kinder is good ga, but i think expensive jet!!

her gal is now @ Good Hope!!

男爵府

ben7,

咁咪好囉, 姊弟情深 程程一定好照顧細佬martin

benben 寫道:
karman
我都唔知咩事. . . .絛 la la. . .條腰好痛!! 好痛!!

我家中兩件. . . 食訓玩. . .咩都一齊!!
一個飲奶, 另一個不可少!!

大宅

早晨呀各位mama

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

Anna,

未必既,有時唔好睇佢地好似無心裝載,但其實好多野佢地巳經記得,只係末到時間表達出黎0者,好似熙熙咁,我買左盒認字卡比佢,我都唔係太多時間教佢,好多時我講兩講,佢又走左去,但上星期問返佢 “橙” “魚” “蛋糕” “帽” “衫” “鞋”個d,佢居然識得拎返出黎比我,所以無論如何你都唔好放棄.我地支持你同家信

可能迦南諗住phoebe係外國返黎,英文一定好叻,所以唔洗interview

[quote]
mui,
家信好似冇咩好奇心,都唔會理人做咩o既 玩具又唔玩,一日食同

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

mui,
一年龍

男爵府

ben7,

Kentville唔係仲貴過德福咩???? 咁Good Hope係邊間
, 我真係烏sir sir , 咁你仲有聽佢講德福係點?????

benben 寫道:
karman
my fd's gal now P.1
took N1 class @ Telford kinder.
then change to Kentville Kinder for K1 to K3.

her comment on Telford kinder is good ga, but i think expensive jet!!

her gal is now @ Good Hope!!

伯爵府

karman,

呢間我唔係聽得好多,hehe可能人地講我都無心裝載,但好似都幾好喎!婆婆有個雀友個孫係呢間讀都話好好

但呢間...........係私幼黎喎!
karmanshirin 寫道:
mui,

我見你好似好熟觀塘區幼稚園嘛, 其實就係你講lee間囉, 不過佢地既幼兒院個名係咁叫 咁你聽過咩關於德福既評語 我好想知好唔好

大宅

早晨peony
Happybebe 寫道:
早晨呀各位mama

男爵府

mui,

我都係岩岩先知係私幼 仲要係over $4萬8全年 , 其實我對觀塘區既幼稚園一d都唔熟, lee間只係老公個伙計話好好, 好似話有國際班, 主要係用英語同普通話上堂, 佢個女n1-k3都係度讀, 我都打過電話去問, 個staff都好詳細解釋我知, 點解你唔考慮lee間 都算近你地呀 不過我會比Shirin返全日, 遲d都想約時間去參觀學校

[quote]
muimuichu 寫道:
karman,

呢間我唔係聽得好多,hehe可能人地講我都無心裝載,但好似都幾好喎!婆婆有個雀友個孫係呢間讀都話好好

但呢間...........係私幼黎喎!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

[size=xx-large]早晨

伯爵府

mui,
我冇放棄o架,只不過今日唔知聽日事,所以咪plan唔到囉 有好多野都係我地控制唔到o既,就算讀咩n.1,都冇所謂啦,我依家睇化左喇,唔會咩都咁執著喇

男爵府

早晨 peony,

早呀 joanne, 乜今日咁晏

大宅

[size=medium]早晨呀 joanne

大宅

時間真係快 我地開始要諗小朋友讀書啦喎
真係好懷念佢地心抱既日子

伯爵府

karman
telford kinder. . . . sch. environment just OK, 少少舊, can choose international (yes, PTH & ENG only) or non-international ga.

but some ppl said 九龍灣kinder, 九龍塘 既price, 不如去kln tong 好過啦.

我個fd只俾個女take n1, as 佢都係living @ telford.

Goodhope = 德望 (primary & secondary sch).

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

公司server down 左, 上唔到網
eeetse 寫道:
早晨 peony,

早呀 joanne, 乜今日咁晏

男爵府

ben7,

其實我之前一直都係留意揾九龍塘既學校嫁, 話時話你有無好提議(全日) 我諗住德福近我地嘛, 想問如果k1-k3響九龍塘既幼稚園, 咁p.1係咪如果無九龍塘學校收, 點都要跟返住址黎派位 , 每次諗起學校既問題真係頭痛

benben 寫道:
karman
telford kinder. . . . sch. environment just OK, 少少舊, can choose international (yes, PTH & ENG only) or non-international ga.

but some ppl said 九龍灣kinder, 九龍塘 既price, 不如去kln tong 好過啦.

我個fd只俾個女take n1, as 佢都係living @ telford.

Goodhope = 德望 (primary & secondary sch).

伯爵府

karman

全日 YEE said 九龍城靈量堂 N1 好 wor.

Kln Tong whole day. . . dunno wor!!

Kln Bay whole day N1 . . . my fd said 香港小童群益會 樂緻幼兒園 good.

for gov. primary sch., only refer to the address, then join the lucky draw.

but if you choose private primary, then no need to consider the location. free to IN any sch. you like.

(irrelevant to yr kinder location ga)

琥珀宮

bcbc 寫道:
[size=medium]早晨呀 joanne

首頁

尾頁

跳至