烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:九陽 . 飛利蒲" 豆漿機 交流區 Part 2

做左2次豆漿了,點解洗完會咁?我無用洗潔精喎?

男爵府

引用:今日終於買左p牌豆漿機喇,多多指教

原帖由 Melodyxo 於 14-06-08 發表
今日終於買左p牌豆漿機喇,多多指教
大家交流吓

男爵府

引用:做左2次豆漿了,點解洗完會咁?我無用洗潔

做左2次豆漿了,點解洗完會咁?我無用洗潔精喎?
有時唔搞嘅時候豆豆浸底煮就會。 無事

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

買咗飛仔 , 送咗十三億

剪彩整咗腰果糊 ,粟米湯

大宅

引用:Quote:原帖由 Melodyxo 於 14-06-08 發表做

原帖由 joycesw 於 14-06-08 發表
有時唔搞嘅時候豆豆浸底煮就會。 無事
係咪洗唔甩?

大宅

引用:買咗飛仔 , 送咗十三億 剪彩整咗腰果糊

原帖由 simple430 於 14-06-08 發表
買咗飛仔 , 送咗十三億

剪彩整咗腰果糊 ,粟米湯
腰果露,點整?我都有13億本書邊頁?

男爵府

引用:Quote:原帖由+joycesw+於+14-06-08+發表有

係咪洗唔甩?
有印。 不過有時間省吓佢會甩啲

男爵府

剛入手飛仔,發覺豆漿mode行成36分鐘(唔係說明書所講嘅25分鐘),想問係咪我果部有問題,有冇人幫手計計時confirm一下

更新:尋晚36分鐘,係第一機,只用清水黎試機。
今朝落已浸黃豆,真正用黃豆去行豆漿mode,用左28分鐘完成。
我估係因為行豆漿mode時,冇滾上去,所以行耐左個programme。

今日煲出黎d豆漿好香豆味,跟機果個隔篩都好夠大,可以將全部豆漿一次過倒入,隔完仲有d好幼o既豆渣沉底,可接受

男爵府

引用:剛入手飛仔,發覺豆漿programme行成36分鐘(

原帖由 kittycat0519 於 14-06-10 發表
剛入手飛仔,發覺豆漿programme行成36分鐘(唔係說明書所講嘅25分鐘),想問係咪我果部有問題,有冇人幫手計 ...
唔好意思, 我今次幫你唔到。 我去咗牛奶國,要成9月先返港。

kittycat0519  可能我用清水試機,所以行耐左個programme,唔該你先  發表於 14-6-10 13:05

別墅

hi joycesw
我想問你部豆漿機是否在yahoo買?
如果係可否PM我是那一位賣家?
麻煩晒

大宅

回覆:九陽 . 飛利蒲\" 豆漿機 交流區 Part 2

淘左最新model d82sg, 浸豆中,今晚試機

男爵府

引用:淘左最新model+d82sg,+浸豆中,今晚試機++

原帖由 Tammychi 於 14-06-19 發表
淘左最新model d82sg, 浸豆中,今晚試機
請完分享一吓打得夠唔夠幼細

大宅

引用:Quote:原帖由 Tammychi 於 14-06-19 發表淘

原帖由 joycesw 於 14-06-20 發表
請完分享一吓打得夠唔夠幼細
\'試左倍濃豆漿,雖然都係有渣,但打得好幼細,我覺得唔隔都得,但想要豆渣整包,所以有隔,豆漿好香濃,好正,我加冰糖,加到剛剛有甜味係最香最好味,今晚試黑豆漿

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:剛入手飛仔,發覺豆漿mode行成36分鐘(唔係

原帖由 kittycat0519 於 14-06-10 發表

剛入手飛仔,發覺豆漿mode行成36分鐘(唔係說明書所講嘅 ...
我部飛仔又係古古怪怪 , 第一次整米煳 , 好快停咗 , 水還水 渣邏渣 , 之後改按豆漿制就 ok , 買咗十日 , 整咗幾次就機都唔著 , 攞去維修 , 過咗一日 , 就換過部比我 , 而家都唔知呢部得唔得 , 如果又好快壞 , 要佢回水

男爵府

simple430 發表於 14-6-20 08:09
我部飛仔又係古古怪怪 , 第一次整米煳 , 好快停咗 , 水還水 渣邏渣 , 之後改按豆漿制就 ok , 買咗十日 ...

唔計試機果2機,我整過8機野,4機黃/黑豆漿,2機杏行露,2機南瓜湯+豬肉碎,暫時幾滿意,滿意在電掣位有個軟膠蓋可以蓋住黎洗,會洗得爽d,同埋刀頭位冇個傘型蓋蓋住,感覺唔使洗咁多野。飛仔有兩年保養我會較安心,係頭2機齋煲水,所以programme行耐左之外,其他都係30分鐘內完成,連渣煲出黎d豆漿果然香濃好多,佢會煲下打下煲下打下,操作都好靜下,我唔坐側邊根本聽唔到打野聲,唔錯唔錯!

男爵府

引用:Quote:simple430 發表於 14-6-20 08:09 我

原帖由 kittycat0519 於 14-06-20 發表
唔計試機果2機,我整過8機野,4機黃/黑豆漿,2機杏行露,2機南瓜湯+豬肉碎,暫時幾滿意,滿意在電掣位有個 ...
請問你買左邊個型號呀?我見恒生咭去百x匯有1部做緊特價,原價7百幾,特價左5百幾,好似幾吸引呀!

大宅

今日整簡單 "黑芝麻豆漿"

大宅

回覆 麵包阿媽 的帖子

男爵府

引用:Quote:原帖由 kittycat0519 於 14-06-20 發

原帖由 szesze821 於 14-06-20 發表
請問你買左邊個型號呀?我見恒生咭去百x匯有1部做緊特價,原價7百幾,特價左5百幾,好似幾吸引呀! ...
我買左貴果部,因為鍾意佢內籠全部不秀鋼

侯爵府

joycesw 發表於 14-6-7 08:56
1) 請問上述2 個牌子, 每次最多煲到幾多容量呢? 有無500 毫升呀?
唔只 500ml。 大概 900-1000ML。 視乎 ...
你好!

想請教你九仔呢款有什麼好處? 是淘嗎? 大約幾$?

我是新手, 而且因工人姐姐用多, 方便易用最緊要!

請指教, 謝謝!

首頁

尾頁

跳至