母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

每次埋身都會嗆奶,d風好似永遠掃唔清,訓低一陣就會嘔奶。點算啊

配月話佢飲得太急,我d奶出得太快。一個月bb,幾時佢地先識自己嗝d風出來?

別墅

引用:每次埋身都會嗆奶,d風好似永遠掃唔清,訓

原帖由 maggieguan 於 13-06-07 發表
每次埋身都會嗆奶,d風好似永遠掃唔清,訓低一陣就會嘔奶。點算啊

配月話佢飲得太急, ...
俾 d 耐性同佢埽耐d,埽完之後直抱 10~15分鐘,5 好馬上訓低!
bb 胃淺正常架,过左3個月会好好多 ~
聽講约6个月, bb 可以自己坐直就可以5诜掃风!

餵奶時试下将bb 放斜少少,5 好完全平训飲奶,效果5錯架!

得閒就幫"初”下肚仔,同埋碌偏熱既暖雞蛋! 驅风既。。

如果奶多嗆奶同多风係 2 件事。。多奶你可以用手揸少少出黎先再俾佢飲。。姑娘教既做法飲5晒 5 泵奶。。等身體慢慢调節同 b b 同步!!

如果係出奶快。。就试下初餵時,"練"住乳暈等 d 奶出慢 d...之後慢慢放。。朋友教,但我未试过!

別墅

回覆:funfanchung 的帖子

多謝!遲d識下。

大宅

回覆:maggieguan 的帖子

奶出得快你身可以倘後小小喂

侯爵府

瞓得好勳章

引用:每次埋身都會嗆奶,d風好似永遠掃唔清,訓

原帖由 maggieguan 於 13-06-07 發表

配月話佢飲得太急, ...
樓主 我同你一樣發生同一樣既野 已經幾日 每次餵都好似打仗咁

別墅

回覆:sasa0516 的帖子

我試左打"斜"喂,頭高過身體,令佢既pat pat坐係我大腿度,好似少左d風。

別墅

回覆:dongmei 的帖子

好,都會試下。

侯爵府

瞓得好勳章

引用:我試左打"斜"喂,頭高過身體,令佢既pat+

原帖由 maggieguan 於 13-06-08 發表
我試左打"斜"喂,頭高過身體,令佢既pat pat坐係我大腿度,好似少左d風。

...
我已經係咁餵嫁啦 佢唔鐘意訓平嫁 但都好多風

子爵府

BK Milk勳章

回覆:求助:人奶b勁多風

多風吐奶都是初期呀b令我頭疼事情之一,餵完真係唔好咁快放平佢,打直抱耐d先。我呀b在大約5個月左右都唔洗點掃風,打直佢坐一陣佢自己識eur架喇!

別墅

回覆:babywish 的帖子

其實唔知點介掃完風er出來之後訓低都會吐奶。

珍珠宮

DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:其實唔知點介掃完風er出來之後訓低都會吐奶

原帖由 maggieguan 於 13-06-08 發表
其實唔知點介掃完風er出來之後訓低都會吐奶。
My BB 一樣呀

笑下又一日。放鬆下啦大家!

子爵府

BK Milk勳章

回覆:maggieguan 的帖子

我有問過姑娘,佢地話bb胃仔未係好成熟,所以佢地食完奶成大半個鐘都會有d奶回吐,慢慢就會好d架喇!

禁止訪問

別墅

maggieguan 發表於 13-6-8 11:40

...

係呀!真係有用架!但就媽媽辛苦少少!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊