母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

冇心機餵又唔俾工人餵...
次次都餵剩3-40ML...
已經得100ML... 有時仲餵剩一半 >.<

fwsaefong  同佢講下次再喂剩,自己飲埋佢…  發表於 13-6-10 14:56

男爵府

回覆:99日日都0徙晒我D奶...

唉,我老公都係,今朝見到枱面有三安奶餵淨,又嬲又心痛!

大宅

回覆:Behappy1437 的帖子

之前餵剩我會倒埋落水沖涼,c6又阿之阿左

大宅

BK Milk勳章

我會自己餵番. D 人都唔知奶媽辛苦

男爵府

我仔現在就一歲。 佢成日日間果餐食剩我都拎來沖涼。 現在我媽都識用奶同佢沖涼。

大宅

引用:我會自己餵番.+D+人都唔知奶媽辛苦

原帖由 kathyin812 於 13-06-08 發表
我會自己餵番. D 人都唔知奶媽辛苦
我要返工,冇可能自己餵,工人係99請,成日在餵奶時俾99點咗去抹地洗廁所。。。佢一心只係想快D餵完放低個孫or想阿B食佢嘅飯仔 =.=
工人好有心機餵,次次都唔會0徙我D奶

大宅

引用:我仔現在就一歲。+佢成日日間果餐食剩我都

原帖由 Silently 於 13-06-08 發表
我仔現在就一歲。 佢成日日間果餐食剩我都拎來沖涼。 現在我媽都識用奶同佢沖涼。

...
D人就係唔聽, 都唔知咩心態

男爵府

引用:Quote:原帖由+Silently+於+13-06-08+發表我

原帖由 phylliz 於 13-06-08 發表
D人就係唔聽, 都唔知咩心態
自己拎來浸手。 我試過整左盤逼c6浸腳。

別墅

我一開始就係每一個人餵阿B個時,都會同阿B講(當然係比餵個個人聽啦)"BB,正經D飲,唔好曬媽咪D奶奶,泵得好辛苦家,要飲曬佢,知唔知",所以現在每個人如有剩都會知會我

大宅

引用:我仔現在就一歲。+佢成日日間果餐食剩我都

...
其實用人奶沖涼有咩好處?要不要再過清水?

男爵府

引用:Quote:原帖由+Silently+於+13-06-08+發表我

原帖由 SungFamily 於 13-06-09 發表
其實用人奶沖涼有咩好處?要不要再過清水?
我只係將唔要的人奶俾佢沖身時加入水,沖完亞仔好滑。 而聽聞有啲bb有濕疹用母乳沖涼濕疹沖完好啲。 但要睇每個人唔同。

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

引用:冇心機餵又唔俾工人餵...次次都餵剩3-40ML.

原帖由 phylliz 於 13-06-08 發表
冇心機餵又唔俾工人餵...
次次都餵剩3-40ML...
已經得100ML... 有時仲餵剩一半 >.<
我c6同99都係,我自己都好心痛,冇辦法自己又冇時間。

大宅

引用:Quote:原帖由+phylliz+於+13-06-08+發表D人

自己拎來浸手。 我試過整左盤逼c6浸腳。
好主意喎

大宅

引用:我一開始就係每一個人餵阿B個時,都會同阿B

原帖由 Etawan 於 13-06-09 發表
我一開始就係每一個人餵阿B個時,都會同阿B講(當然係比餵個個人聽啦)"BB,正經D飲,唔好曬媽咪D奶奶,泵 ...
我隻曳曳爛玩,身邊有咩風吹草動就去八卦,曳曳一放口玩就乘機唔餵,成日想佢食飯唔食奶。。。唉! 激死!

大宅

引用:Quote:原帖由+phylliz+於+13-06-08+發表冇

原帖由 qinqinyan 於 13-06-09 發表
我c6同99都係,我自己都好心痛,冇辦法自己又冇時間。
係呀。。。唉! 我c6都好D,係99問題,乜都想快! 唔想餵咪交俾工人囉! 工人好樂意又有心機,99又唔肯又要快但又冇心機。。。

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

引用:Quote:原帖由+qinqinyan+於+13-06-09+發表

原帖由 phylliz 於 13-06-09 發表
係呀。。。唉! 我c6都好D,係99問題,乜都想快! 唔想餵咪交俾工人囉! 工人好樂意又有心機,99又唔肯又要快 ...
我仔衰,宜家有d厭奶,埋身餵好d。佢地驚BB唔飽俾一大樽佢,次次都剩一半。

男爵府

我開頭試過因為咁而喊(我老公唔識餵,side曬我d奶),而家奶量穩定左(雖然唔多),我已經唔再care了

大宅

引用:Quote:原帖由+phylliz+於+13-06-09+發表係

原帖由 qinqinyan 於 13-06-09 發表
我仔衰,宜家有d厭奶,埋身餵好d。佢地驚BB唔飽俾一大樽佢,次次都剩一半。

...
我隻曳曳早輪都應該厭奶,所以我返工泵2支150ml,返屋企就分為3支100ml,而家連100ml都餵唔哂。。。
有時我眼瞓唔記得分奶,工人都幫我餵到食得哂,奶量應該正常返,但99就餵100ml都有剩。。。我自己同c6都餵得哂㗎~唉!

大宅

回覆:cathyio 的帖子

我D奶日日都係啱啱夠,冇奶儲備,佢又唔食奶粉,所以我好緊張我D奶,而且6個月時返健康院仲跌出埋生長線,我就緊張佢嘅食量

子爵府

我以前試過有人倒我啲奶,我發火喺所有人面前(包括自己父母6299老公同太99)面前講,邊個泵得到一安出來,先可以倒我一安奶之後無人再敢倒我啲奶!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊