美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

想收小腹5知有無用?請指教

切勿讓偏見蒙蔽自己的雙眼

大宅

回覆:有無人學過普拉蒂?

pilates more for those who have body problems like injury.
but if personal training I think u will get the results u want if hardworking

子爵府

回覆 正義天使 的帖子

我覺得會有用過做瑜珈, 但要日日做會好啲, 就係就算唔上堂果日, 响屋企都要做。

大宅

引用:回覆+正義天使+的帖子我覺得會有用過做瑜珈

原帖由 guigui82 於 13-06-08 發表
回覆 正義天使 的帖子

我覺得會有用過做瑜珈, 但要日日做會好啲, 就係就算唔上堂果日, 响屋企都要做。 ...
我上網見中聯會有開班,但上網睇左又驚自己頂5順,唉

子爵府

回覆 正義天使 的帖子

可能我平時少運動, 所以第一次做都幾辛苦架。不過慢慢嚟, 量力而為啦。

大宅

引用:回覆+正義天使+的帖子可能我平時少運動,+所

回覆 正義天使 的帖子

可能我平時少運動, 所以第一次做都幾辛苦架。不過慢慢嚟, 量力而為啦。 ...
你玩左幾耐?減到肚嗎

珍珠宮

正義天使 發表於 13-6-8 19:44
我上網見中聯會有開班,但上網睇左又驚自己頂5順,唉

去年參加咗工聯會上普拉提, 真係頂唔順 可能我無做開YOGA啦

Love and Kindness are never wasted.

子爵府

回覆 正義天使 的帖子

我玩左成兩年, 初初一星期上兩堂, 後來改左上一堂。

因為我自己懶, 响屋企好少做, 只係上堂先做, 所以唔係修左好多, 但我冇增加重量算係賺左。而且有進步架, 平時做唔到啲動作, 而家做到, 有啲同學已經好攰做唔到, 我都堅持到。

所以, 如果你照老師敎的動作, 每日响屋企都做的話, 其實應該修到肚。

恆心好緊要。

加油!!

侯爵府

環保接龍勳章

回覆:有無人學過普拉蒂?

通常係firm core muscle.
第一次做完個腹muscle好痛。
收腹有用既、如果勤力既話

伯爵府

引用:回覆+正義天使+的帖子我玩左成兩年,+初初一

回覆 正義天使 的帖子

我玩左成兩年, 初初一星期上兩堂, 後來改左上一堂。因為我自己懶, 响屋企好少做, 只 ...
你係邊到上堂架?

大宅

引用:回覆+正義天使+的帖子我玩左成兩年,+初初一

回覆 正義天使 的帖子

我玩左成兩年, 初初一星期上兩堂, 後來改左上一堂。因為我自己懶, 响屋企好少做, 只 ...
我玩左一排Yoga所以想試下,上網睇片但個呼吸位好難跟,下個月報名試下玩

子爵府

回覆 triplek 的帖子

Sorry, 我不住在香港, 由於老公在上海做生意, 我們住在上海, 我在這裡的私人會所上堂的。

子爵府

回覆 正義天使 的帖子

根據老師所講, 普拉提的呼吸是鼻吸口呼, 部份動作老師會提我們呼吸時間, 不過老師說跟不上呼吸唔緊要, 最緊要不要閉氣, 要保持呼吸暢順, 否則對心臟不用。

首頁

尾頁

跳至