在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

前0後10,對足BB十星期,而家諗起返工見得BB幾個鐘,真係好唔捨得

大宅

captainmama 發表於 13-6-16 15:53
前0後10,對足BB十星期,而家諗起返工見得BB幾個鐘,真係好唔捨得

我聴日返了...都係前0後10, 一諗起無得下年午見佢我想喊啦..... 我諗我會無心機返工...

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好好加油呀

禁止訪問

大宅

I felt same after I my maternity leave is completed, i dont want go to work, wanna quit.............but i hv to face the fact....

大宅

我都係咁....。
如果有個放心既人幫妳照顧BB,妳就專心工作吧,放工即刻返屋企見BB~~~

大宅

回覆:下星期放完產假,好唔捨得BB

我放14個wk產假加大假,之前計劃造ftm,1個月前準備要同老闆講,好不捨得造了1x年野就退休;結果同公司申請轉part time,現在等消息;相隔1個月,我由不捨得分工到不捨得bbs,現在無論公司批part time我繼續有收入,有dd自己時間;或不批,我resign可全心陪大細仔,我都開心。第一步最難行,開始了就會適應到,加油!

大宅

回覆:下星期放完產假,好唔捨得BB

Feel the same! I will end my mat leave in 2 weeks\' time. My work requires long hrs and I am so worried that my son will forget me very soon......don\'t want to work at all!

首頁

尾頁

跳至