2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

我仍然冇得点出去,因為要帶bb又重,又有陪月响屋企,唔方便屋企冇人好悶,淨係日日餵奶換片片

別墅

回覆:已坐完月jm,生活同坐月時有冇大分別

生活一大分別係可以用花灑沖涼!著短袖!不過主要都係留在家中!

男爵府

其實我好想同bb去街, 但唔知可以去邊... Bb得一個月

大宅

引用:生活一大分別係可以用花灑沖涼!著短袖!不

原帖由 leonac 於 13-06-17 發表
生活一大分別係可以用花灑沖涼!著短袖!不過主要都係留在家中!

...
係呀,真是好悶,唯一係沖涼不同

大宅

引用:其實我好想同bb去街,+但唔知可以去邊...+Bb

原帖由 Dordormummum 於 13-06-17 發表
其實我好想同bb去街, 但唔知可以去邊... Bb得一個月
我個5weeks....
好难出街呀!要帶好多野

男爵府

引用:Quote:原帖由+Dordormummum+於+13-06-17+發

原帖由 lovebabyduck 於 13-06-17 發表
我個5weeks....
好难出街呀!要帶好多野
反而我無咩帶咁@@ 我同bb去過2次健康院,1次拜神. 我帶3塊尿片, 濕紙巾, 奶咀, 奶樽, pump奶器, 紗巾, 薄被仔. 無了...... 我奶粉袋都無, 就咁pack好放係我個long champ袋. 你有咩?帶

男爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+lovebabyduck+於+13-06-17+發

原帖由 Dordormummum 於 13-06-17 發表
反而我無咩帶咁@@ 我同bb去過2次健康院,1次拜神. 我帶3塊尿片, 濕紙巾, 奶咀, 奶樽, pump奶器, 紗巾, 薄被 ...
我會再帶多套BB衫

大宅

引用:Quote:原帖由+lovebabyduck+於+13-06-17+發

反而我無咩帶咁@@ 我同bb去過2次健康院,1次拜神. 我帶3塊尿片, 濕紙巾, 奶咀, 奶樽, pump奶器, 紗巾, 薄被 ...
Wahaha!你講果d已經好多啦!
我未試過長時間出街呀,次次milk and milk中間出咋

男爵府

引用:Quote:原帖由+Dordormummum+於+13-06-17+發

原帖由 lovebabyduck 於 13-06-17 發表
Wahaha!你講果d已經好多啦!
我未試過長時間出街呀,次次milk and milk中間出咋
一個袋搞掂晒! 我最長都係9-1喳.

大宅

坐月時已偷偷用花灑沖涼洗頭,最大分別係可以去行下街同可以飲涷野!

洋房

我滿月後日日帶bb去行街不過都係沙田野每次去街女女都係訓左
沙田女肚餓仲可以去一田喂奶
不過唔耐我女女4。81kg 5月13出世 太重

侯爵府

我仲有一個星期就出月喇,打算每日推埋bb去樓下個大公園同海旁行下坐下。我餵人奶,4-5個鐘一次,靜係帶尿片同濕紙巾就得。中午返屋企餵奶,跟住帶埋阿B 去樓下餐廳/附近商場lunch+買下野,回家時順便去超市買埋餸,晚上同老公係屋企食。

大宅

引用:+本帖最後由+Hayleybb2013+於+13-6-18+18:2

原帖由 Hayleybb2013 於 13-06-18 發表

我滿月後日日帶bb去行街不過都係沙田野每次去街女女都 ...
我也是沙田人呀!一田果度餵b的地方多位嗎?我都未入過去it,

大宅

回覆:ohmygosh 的帖子

人奶不是要餵好密嗎?你好厲害呀,我唔敢自己去咁耐呀,怕冇力呀

大宅

我已經回復正常,差唔多日日出街,今個星期仲開始我個減肥大計,朝朝去做gym,同去買送

wcpcelia    發表於 13-6-19 09:29

大宅

坐月實在太悶,坐完月我就已經同bb日日都落街啦!送下大仔返放學,去超巿買下野,去公園行個圈,曬下咁,另外仲同佢搭過幾次MTR去街,去商場買下bb野,食lunch,全部都推bb車,乜都擺哂落bb車度,一d都唔辛苦喎!!

男爵府

BK Milk勳章

引用:坐月實在太悶,坐完月我就已經同bb日日都落

原帖由 寶媽咪Jackie 於 13-06-19 發表
坐月實在太悶,坐完月我就已經同bb日日都落街啦!送下大仔返放學,去超巿買下野,去公園行個圈,曬下咁,另 ...
我個仔唔肯坐BB車,佢訓唔到,勁喊,抱番就訓,有咩辦法?

大宅

引用:Quote:原帖由+寶媽咪Jackie+於+13-06-19+發

原帖由 derrian 於 13-06-19 發表
我個仔唔肯坐BB車,佢訓唔到,勁喊,抱番就訓,有咩辦法?
有d bb係咁架,但都無計,佢覺得無安全感,大d就ok架啦!我bb就好彩肯坐bb車,因我開刀揹佢出街嘅話,行得耐唔掂!

侯爵府

回覆 lovebabyduck 的帖子

我都吾知點解妹妹可以0甘快(第三個星期就開始)4小時一餐,同埋仲自動戒埋夜奶。阿仔當年要密密食(1-2小時),出街都無0甘方便。
不過我一定全程推車(大仔時都係),所有野都係樓下/屋企附近,所以吾怕出街。

大宅

引用:Quote:原帖由+derrian+於+13-06-19+發表我

原帖由 寶媽咪Jackie 於 13-06-19 發表
有d bb係咁架,但都無計,佢覺得無安全感,大d就ok架啦!我bb就好彩肯坐bb車,因我開刀揹佢出街嘅話,行得 ...
我也是开刀,真是揩或抱耐都唔掂,你會腰酸嗎?我啭不夠休息會酸架,关不关麻醉开刀事呢?以前不會架

首頁

尾頁

跳至