美容扮靚

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我上年11月箍咗牙, 頭2星期真係好難受,酸痛到好想放棄, 我重喺到諗,怪唔得啲人瘦啦! 不過過了2星期又好似習慣咗…
之後每次覆診微調啲牙,果日都會不適,第二日又無野照食可也, 現在重肥咗㖭。

大宅

回覆:箍牙日誌齊分享

你箍傳統定透明?

男爵府

好媽媽勳章

引用:我上年11月箍咗牙,+頭2星期真係好難受,酸

原帖由 bebe2002 於 13-06-19 發表
我上年11月箍咗牙, 頭2星期真係好難受,酸痛到好想放棄, 我重喺到諗,怪唔得啲人瘦啦! 不過過了2星期又 ...
我上年7月開始,初頭諗住順便可以减埋肥,點知痛左2星期胃口反而好左

大宅

同問!

大宅

傳統果D真係想屎呀!!! 邊有心機食嘢
幾時可以退休呢?

大宅

我帶緊透明,第2日,勁酸痛,我想放棄

大宅

回覆:heheboy 的帖子

我係帶傳統,透明粒果隻

大宅

引用:傳統果D真係想屎呀!!!+邊有心機食嘢

原帖由 貓c9 於 13-06-19 發表
傳統果D真係想屎呀!!! 邊有心機食嘢
請問你帶了多久? 我係初頭痛,現在又沒什麼喎… 不過唔知係咪尾斷會痛呢?

大宅

引用:我帶緊透明,第2日,勁酸痛,我想放棄

原帖由 heheboy 於 13-06-19 發表
我帶緊透明,第2日,勁酸痛,我想放棄
努力呀,起初係好要命, 之後就無野, (是否隱色美?) 雖然我唔係用你果隻 ,不過我估一樣。

大宅

係邊度整? 幾錢?

大宅

回覆:oscar1117 的帖子

我想問大家有否脫牙? 這是我帶前沒有想過,因為自己不算太儼重… 結果bye bye 2隻。

大宅

Cost: $30,000 including the teeth removed

大宅

我做透明個隻 要戴37個cool 剝3隻 全包$43000 大埔區

大宅

我做透明個隻 要戴37個cool 剝3隻 全包$43000 大埔區 依家開始左幾日

大宅

引用:我做透明個隻+要戴37個cool+剝3隻+全包$430

原帖由 pretty_alien 於 13-06-19 發表
我做透明個隻 要戴37個cool 剝3隻 全包$43000 大埔區 依家開始左幾日
好底喎! 我醫生話如果後期移動唔理想,想打牙釘係大牙骨…
希望唔洗啦! 想吓心都震。

大宅

引用:我做透明個隻+要戴37個cool+剝3隻+全包$430

原帖由 pretty_alien 於 13-06-19 發表
我做透明個隻 要戴37個cool 剝3隻 全包$43000 大埔區
大埔邊個醫生呀?好手勢ma?

伯爵府

我上年四月箍傳統鋼粒,本身要箍兩年,而家過多兩三個月就拆得啦

大宅

引用:我上年四月箍傳統鋼粒,本身要箍兩年,而家

原帖由 WINKI2346 於 13-06-20 發表
我上年四月箍傳統鋼粒,本身要箍兩年,而家過多兩三個月就拆得啦

...
congrats!! 醫生話鋼粒會快多啲啲, 不過你真係好超快, 分享吓過程丫,有無脫牙,尾斷有否痛…等等

伯爵府

引用:Quote:原帖由+WINKI2346+於+13-06-20+發表

原帖由 bebe2002 於 13-06-20 發表
congrats!! 醫生話鋼粒會快多啲啲, 不過你真係好超快, 分享吓過程丫,有無脫牙,尾斷有否痛…等等

...
剝左四隻牙,之後又要開刀剝下面智慧齒,之後啲牙排齊左,但係剝左牙個窿無收到所以要落骨釘,第一次落右邊骨釘斷開一半,要即時開刀拎返出嚟。之後再落第二次骨釘,過左個零星期,行行下街無啦啦成口血。返醫生度檢查,醫生話右邊骨釘鬆左,啲骨肉食唔住粒釘。最後拆骨釘,用返橡筋嚟拉返埋啲牙。

伯爵府

回覆:WINKI2346 的帖子

雖然好似發生好多小意外,但係箍牙過程我都好輕鬆,頭果排會啲牙無乜力,但好快就習慣左。人地話箍牙會瘦,我無瘦囉我有個箍牙前嘅牙模相可以比大家睇,不過都核特㗎,雖然唔係實物

首頁
12345...11

尾頁

跳至