2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

.

複式洋房

回覆:幫BB 申請 加拿大公民咭 x 美國簽証

要Certify咩?

大宅

引用:要Certify咩? +

原帖由 Luckyjenb 於 13-06-20 發表
要Certify咩?
Hkid passport 出世紙 結婚證書...

複式洋房

回覆:amberpan7 的帖子

之前我試過搵有做notary service既律師,咁你拎齊正本上律師樓,比錢,等一陣個律師會比副本你,上面有簽名,stamp同水印。咁就叫verified true copy

大宅

引用:之前我試過搵有做notary+service既律師,咁

原帖由 Anisuj 於 13-06-20 發表
之前我試過搵有做notary service既律師,咁你拎齊正本上律師樓,比錢,等一陣個律師會比副本你,上面有簽名 ...
Thx. I got a lawyer frd. think he might be able to sign for me.

So are you planning to apply for the canadian citizenship immediately right after you have recieved the canadian certificate?

複式洋房

記得Canadian passport到手先好返去, first entry should use can passport, otherwise it will be v troublesome at the immigration.

大宅

申請加拿大公民咭唔駛certify true copy ga, 你帶整所需文件的正副本、 佢對完會比番d正本你。 需時大約1年。攞左之後先申請passport.用Canadian passport去美國應該唔駛簽証架

複式洋房

Certified 搵既人除專業人士外仲要係識咗申請人2年以上. 如BB今年出世就冇可能有人2年前已識得佢. 所以相片後只要有影相公司資料同拍攝日期. 我上個月月尾幫bb去領事館遞表. 記住上13樓唔係11樓. 相係細張唔係比大張. 出世紙, 爸媽結婚証書, 雙方身分證, 加籍身份証. 唔需要拎去印副本, 嗰度職員會做.

首頁

尾頁

跳至