派對情報

跳至

首頁
12345...12

尾頁

別墅

1029 SC K1 Gathering

Fyeung
我整理

別墅

Re: 1029 SC K1 Gathering

mmak 寫道:
All,

我提議下食物..... 大家商量下 ??

(49大人 + 30小童 =79人), 小童當半個大人計 = 49+15 =64,
如果 order for 30人o既套餐食物.... 份量方面應該預計得準d !!
pizza 切細件d, 見食d... 而且女士 & 小朋友 都食得方便d ..

o個日個時段太早了, 大家胃口應不太大, 又只得 2hrs...到時掛住相認 傾計, 都無時間食野喇...

不如order 2個餐 10人套餐 $890 +20人套餐$1,790...
已包括:
大批*6個(可切12件)= 72件
法式田螺拼焗粟米肉醬薯蓉 - 1盤
雜果薯仔沙律 / 烤雞田園沙律 -3盤
巴西蘑菇烤肉串燒/ 香焗豬扒 / 焗葡汁田園蔬菜3盤
瑞士雞翼- 1盤 (或可改原味雞翼)
車打海鮮焗飯/ 意式雞皇焗飯 / 葡汁雞皇意粉/ 吞拿魚煙肉腸螺絲粉 -3盤
o者喱糖一盤
百事6渣 改 “果汁先生”鮮橙汁/ 蘋果汁(我估 補$21 x 6)= $126......for 30小童 (約有36杯)

**果汁先生 鮮橙汁/ 蘋果汁 - 酌裝 $75 (足六位用)
**百事 - 酌裝 $54(足四位用)

另外 order 1盆三文治 @$129 (我估約每盆20件), 或者order 1盆小食拼盤 $145

9:30 開始 大家都未食早餐 係咪...??

我見有三文治 之外 仲有 奶茶 & 咖啡 bor...... 又見有媽咪 想飲湯!!

不如預每個大人 1人order 1杯飲品/湯... (咁~揀左湯 就唔好再叫飲品.... 各位盡量喇, 免亂.. 套餐已有6渣果汁 應夠飲!!

click >>(details for 特飲, 冷熱飲品 & 湯)

特飲, 冷熱飲品 & 湯 (平均$18-$24)以 $24計, 酥皮湯比較貴..請注意

計下先~~

$24 x 49大人= $1176.-
6渣百事 改 果汁先生 (補$21 x 6)= $126
10人套餐 $890
20人套餐$1,790
1盆三文治 @$129 (可選1盆小食拼盤 $145) diff $16.-
Pizza Hut送一個(自制)Pizza,另外一個自費,約$85./pizza
-----------------------------------------------
sub total $4196.-
+10% serv charge $420
-------------------------------------------
total = 4616
(減) 消費額$4740 (49+30=79人@$60)
尚餘 124.-

請問有member card 有無discount 丫....??

大家唔好介意... 我估估下咁計出o黎咋.... 如果食物 唔o岩食, 再商量下喇 !!

Click>> (details for套餐/盆裝美食)

10人套餐 - $890 (最高可節省$184)
· 薄脆/鬆厚大批*2個
· 法式田螺拼焗粟米肉醬薯蓉 1盤
· 雜果薯仔沙律 / 烤雞田園沙律1盤
· 香焗豬扒 / 瑞士雞翼 / 焗葡汁田園蔬菜1盤
· 葡汁雞皇意粉 / 意式雞皇焗飯 /
吞拿魚煙肉腸螺絲粉1盤
· 2酌百事^

20人套餐 - $1,790 (最高可節省$358)
· 薄脆/鬆厚大批*4個
· 雜果薯仔沙律 / 烤雞田園沙律2盤
· 金粟芝士釀雞翼 / 巴西蘑菇烤肉串燒
/ 香焗豬扒 / 焗葡汁田園蔬菜3盤
· 車打海鮮焗飯 / 葡汁雞皇意粉 /
吞拿魚煙肉腸螺絲粉2盤
· 喱糖一盤
· 4酌百事^

子爵府

all,

請pm呢以下 D資料比 我, thx...

(1) bk個login name:
(2) 真名(稱呼):
(3) mobile no.:.... (可填 公開/不公開)
(4) email add.:
(5) 囝/囡 名(中&英):
(6) SC 班別:
(7) 囝/囡 出生日期:
(8) hubby's name(稱呼):

mobile no.:.... 我俾 大家 揀 (可填 公開/不公開)... 始終大家未睇過面嘛.... 到時相認左, 可再交換 tel 的

如揀公開, 到時 我打好個excel file 會每位出席的mami 收到 email....
如揀不公開, 就只有 fyeung & 我知, 個file 唔show 俾 其他 mami 知 ...

大家唔好介意, 我問埋小朋友o既資料... 我想收集d 資料 for 日後可以搞下 b'party 之類 o既 gathering !!
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

子爵府

Hi all,

我地現有約 31 個family....
如果大家唔介意, 我可幫手 做聯絡.... (我唔會打電話去煩住大家.. )... 只係負責 收集大家o既 email / mobile no. 然後 打個 excel file 再 through email send 返俾大家, for your info o者 ...

有咩urgent o野, 我地可用 email 通知大家, BK 成日都down o架嘛 ....

Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

大宅

mmak,

好呀,你可以聯絡各人.多謝幫忙!咁大家將e-mail & phone number pm比你.好嗎?

smallegg,

你有個list,咁米知道我個f代表咩?我仲諗住oct 29先比你知添,到時記住到.

別墅

fyeung

當日須要工作人員嗎? 可能要處理收錢呀..點名呀..rundown時間控制等. 你覺得如何?

另,我會幫大家print名label, 到時可以方便相認. 因為我都有幫我仔9月bb會搞開party, 所以我有洒dfile set up

大宅

mmak & 其他媽咪,

你的提議好好!我會參考你個計劃,不過我想只加一個10人套餐.

10人套餐 - $890 (最高可節省$184)
· 薄脆/鬆厚大批*2個 (**我建議:兩個超級至尊)
· 法式田螺拼焗粟米肉醬薯蓉 1盤
· 雜果薯仔沙律 / 烤雞田園沙律1盤 (**我建議:雜果薯仔沙律)
· 香焗豬扒 / 瑞士雞翼 / 焗葡汁田園蔬菜1盤 (**我建議:瑞士雞翼)
· 葡汁雞皇意粉 / 意式雞皇焗飯 /吞拿魚煙肉腸螺絲粉1盤 (**我建議:吞拿魚煙肉腸螺絲粉)
· 2酌百事^

20人套餐 - $1,790 (最高可節省$358)
· 薄脆/鬆厚大批*4個 (**我建議:兩個意式風情,一個田園風味,一個漁港風情)
· 雜果薯仔沙律 / 烤雞田園沙律2盤
· 金粟芝士釀雞翼 / 巴西蘑菇烤肉串燒
/ 香焗豬扒 / 焗葡汁田園蔬菜3盤 (**我建議:巴西蘑菇烤肉串燒 ,香焗豬扒, 焗葡汁田園蔬菜共3盤)
· 車打海鮮焗飯 / 葡汁雞皇意粉 /
吞拿魚煙肉腸螺絲粉2盤 (**我建議:車打海鮮焗飯,葡汁雞皇意粉共2盤)
· 喱糖一盤
· 4酌百事^

**若你地可以highlight左我建議個D比其他媽咪最好.

以上是$2,680
+ $236 pizza 2個 (即是連餐的6個,共8個)
+ $170 普通pizza 2個 (小朋友做的3個,其中2個付錢)
+ $450 果汁6酌
+ $298 (#11 香脆魚圈拼金黃粟米雞球拼脆炸墨魚塊拼香薯角 2盤)
+ $290 (#18 意式迷你肉腸拼意式雞肉丸 2盤)
+ $278 (#21 原味雞翼 2盤)
+ $159 (#28 巴西蘑菇烤肉串燒 1盤)此款order1盤,因套餐已有1盤
已經是: HKD 4,561. 現在的budget是HKD 4,920. (因為有多3個人參加)

此HKD 400左右餘下的,我仍未計soup及其中個套餐要加錢換果汁.若多人飲soup,我之後會將飲品的減少.而且小食多D,大家早上胃口未開,比較易接受.

大宅

mabel_leung,

要幫手收錢,有31個家庭,有3個媽咪負責就ok,一人收10個,開始左一個鐘,約10:30 am可以收.因為個時已經可以出脹單.你可以幫忙嗎?搵多個媽咪就ok.

不如大家比個list比mmak個時,有多D資料,咁你可以預早同mmak攞D資料.

我想咁,bk mom個label:
第一行係bk上面個名
第二行係個名,大家到時可以稱呼

小朋友個label:
第一行係媽咪bk上面個名
第二行係小朋友個名&班別

老公個label:
第一行係老婆bk上面個名
第二行係自己個名

仲有5個小BB架label.

大家點睇?

mabel_leung 寫道:
fyeung

當日須要工作人員嗎? 可能要處理收錢呀..點名呀..rundown時間控制等. 你覺得如何?

另,我會幫大家print名label, 到時可以方便相認. 因為我都有幫我仔9月bb會搞開party, 所以我有洒dfile set up

子爵府

fyeung,

我會send pm問大家... 問埋人名 & 資料....
就可以 for print name label 咯 ....

fyeung 寫道:
mmak,

好呀,你可以聯絡各人.多謝幫忙!咁大家將e-mail & phone number pm比你.好嗎?

smallegg,

你有個list,咁米知道我個f代表咩?我仲諗住oct 29先比你知添,到時記住到.

大宅

我希望散叫D野可以達到大家要求:

kat媽要原味雞翼,我叫左2盤,我睇相有30 pcs.一盤,共60 pcs.而且套餐有瑞士雞翼,夠80幾人

suor要肉丸+香焗小食,我叫左意式迷你肉腸拼意式雞肉丸 2盤

mermaidmom你要架牛油栗米or菠蘿,散叫menu內沒有.不過跟你的意思加了soup.希望你ok啦!

buma我加多左至尊pizza數量啦!

vhunghk無菠菜雞肉意粉,套餐內order左意粉及螺絲粉,希望你ok啦!

子爵府

fyeung,

都係o個句.... 食物方面, 我無咩意見....!! 跟大家
不過, 早餐 我慣左 飲杯 奶茶 ... ... 或者o個日在家 飲定杯先 ....:mrgreen:

子爵府

fyeung,

我唔係好明 $60+10%... 即係幾$$ o者... ??

係咪 每人$66.
定 $4xxx 消費 +10% ??......

大宅

mmak,

不過我諗你都花左好多時間去睇個menu,我都睇到頭暈,又要計數,真係難諗,多謝你remind我加多D套餐,不過我都散叫一D希望多D小食.

你都鐘意飲奶茶,我都係,一星期總要飲三次,茶餐廳個款.

複式洋房

係唔係現在就要pm自己的email/phone 啦?
mmak 寫道:
Hi all,

我地現有約 31 個family....
如果大家唔介意, 我可幫手 做聯絡.... (我唔會打電話去煩住大家.. )... 只係負責 收集大家o既 email / mobile no. 然後 打個 excel file 再 through email send 返俾大家, for your info o者 ...

有咩urgent o野, 我地可用 email 通知大家, BK 成日都down o架嘛 ....

大宅

mmak,

係$60/位加10% service charge.即係$66/位.
不過我地而家計個大數HKD 4,920 (HKD 60/位 X 82人),呢個數加10%即係HKD 5,412 你將呢個數除82人等於HKD 66/位.不過到時會用大數黎除,所以依家要搞到唔好超支.

仲有報左名就一定要到,唔係除出黎人數會少左,大家會比多左.

我pm左我架資料比你啦!麻煩晒!
mmak 寫道:
fyeung,

我唔係好明 $60+10%... 即係幾$$ o者... ??

係咪 每人$66.
定 $4xxx 消費 +10% ??......

大宅

fannyycm,

仲有pm呢D資料比mmak,方便打label.

第一行係bk上面個名

小朋友個label:

老公個label:
第二行係自己個名

別墅

fyeung

oh, no. 唔好意思,我剛剛已打好label, 冇睇到你個message, 我個label 只係:

第一行bk上面個名
第二行係小朋友個名(因lable size 問題,加埋班別就好細)

可以嗎? 真係唔好意思,太衝動

fyeung 寫道:
fannyycm,

仲有pm呢D資料比mmak,方便打label.

第一行係bk上面個名

小朋友個label:

老公個label:
第二行係自己個名

別墅

fyeung

當然可以啦

fyeung 寫道:

要幫手收錢,有31個家庭,有3個媽咪負責就ok,一人收10個,開始左一個鐘,約10:30 am可以收.因為個時已經可以出脹單.你可以幫忙嗎?搵多個媽咪就ok.

複式洋房

ok

真是辛苦你們了,真是好快D到29號和你們見面haha...
我想知道那天是不是會將pizzahut個場包曬?而到時會不
會有seating plan,比如預先詢問小朋友是那一班可安排同一張table,到時就可以節省多d時間,家長可以一到達就可以傾計啦

大宅

你指小朋友個label?有兩行無班別,ok架,因為好多媽咪之前已經相認左,我suggest出黎,睇下是否可以.

[quote]
mabel_leung 寫道:
fyeung

oh, no. 唔好意思,我剛剛已打好label, 冇睇到你個message, 我個label 只係:

第一行bk上面個名
第二行係小朋友個名(因lable size 問題,加埋班別就好細)

可以嗎? 真係唔好意思,太衝動

首頁
12345...12

尾頁

跳至