論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我果件都有成7對 !

大宅

回覆:姐姐有七對鞋

哈哈!你地通通輸晒,我家姐姐一共有十五對,長靴、鬆糕,ankle boot, 露趾,運動鞋乜都有,但最抵死係著對踩踭白布鞋接送阿仔返学,老公同我講,不如你叫工人唔好著白鞋,好肉酸,唯有同佢講带小朋友返学要过馬路踩踭好危險,如是者無著幾日之後又著返,有次我同朋友去玩,佢带另一個朋友出來,講起姐姐經常買野,然後人地突然講:我以為佢無鞋著所以著白鞋,我之後又硬住頭皮同佢講,香港人好少穿白鞋,穿親唔老嚟,自此就消失了。。。。

伯爵府

引用:我家姐姐共有七對鞋!波鞋拖鞋鬆高鞋高踭鞋

原帖由 lamwanchai 於 13-06-30 發表
我家姐姐共有七對鞋!波鞋拖鞋鬆高鞋高踭鞋布鞋乜鞋都有!
我行距張啲鞋放落一個紙袋到,佢個紙袋而家已經塞 ...
同佢講唔可以keep甘多鞋係你屋企!

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

回覆 wcpcelia 的帖子

so how to you talk to her? mine starts to have many...take me some place

wcpcelia  直接同佢講: 屋企無位便可以了/或者講D位要放其他嘢,不是放姐姐的鞋!!  發表於 13-7-10 13:53

禁止訪問

回覆:lamwanchai 的帖子

伯爵府

回覆:姐姐有七對鞋

我姐姐都有7對, 4對系涼鞋

子爵府

我個件都有七,八對鞋,我都想知佢哋嚟揾錢定扮靚. 不過大家係女人都明佢點解會買咁多嘢

伯爵府

我俾工人放鞋的地方是OPEN的, 所以工人有幾多對鞋都好, 都只可佔兩呎闊一呎高的放置格, 再多的鞋也不可放屋內鞋櫃, 因為我地一家都唔夠用.

佢SO FAR最多4對鞋, 我地自己都奉行買一對掉一對, 所以同工人講都係一樣, 佢要買新就要掉舊.

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

回覆 Kbbs 的帖子

Thank you

別墅

引用:我聽之前個菲姐講,佢哋會同朋友交換d鞋著

原帖由 mpbaby 於 13-06-30 發表
我聽之前個菲姐講,佢哋會同朋友交換d鞋著,yuck!

首頁

尾頁

跳至