自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇人試過網上申請入台証,輸入了錯誤資料,又已遞交申請,怎樣可以更正資料再辦理呢?我試過重新申請,但90天內不能再申請入台証,苦惱中

大宅

回覆:HaroldJustin 的帖子

你輸入錯乜資料?

大宅

回覆:網上申請入台証

要親身去金鐘台北經濟文化辦事處改

子爵府

畀面勳章

要本人帶埋passpost 同台証去金中到整番,,要個到d 人先幫到你,,唔係就去當地做簽証,,但要比錢

大宅

引用:要本人帶埋passpost+同台証去金中到整番,

原帖由 agnes8 於 13-07-01 發表
要本人帶埋passpost 同台証去金中到整番,,要個到d 人先幫到你,,唔係就去當地做簽証,,但要比錢

...
如果你只是填錯在台或香港住址是不需理會,若是個人資料如名,passport no.,出生日期,你可以将錯個張台证print出圈住錯位置,連同身份証和passport頭頁copy,和聯络電話,寫低幾個字因為資料輸入錯誤要求取消錯台证(只適用網上簽证)fax去28685460便可,只需一個工作天後,就可以重新網上申請,不必浪费時間去金鐘了

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

eliza_ok0906 發表於 13-7-1 00:44
如果你只是填錯在台或香港住址是不需理會,若是個人資料如名,passport no.,出生日期,你可以将錯個張台证 ...
真係可以咁做嗎?
我細佬尋日就係幫我媽咪填錯左英文名其中一個英文字母
佢三號就來台灣又冇時間親身去金鐘個度整,如果可以咁樣的話我就叫佢試下了

大宅

Passport no. 填漏一個數字

大宅

多謝你哋嘅幫忙

大宅

引用:Quote:原帖由+agnes8+於+13-07-01+發表要本

原帖由 eliza_ok0906 於 13-07-01 發表
如果你只是填錯在台或香港住址是不需理會,若是個人資料如名,passport no.,出生日期,你可以将錯個張台证 ...
多謝幫忙

禁止訪問

大宅

回覆:晞玥 的帖子

真的可以,呢個方法係打去金鐘問時教,因为佢地office hrs 係星期一至五,每天開唔記得幾点至下午五点,大把人去親身去唔到,係方便去唔到既人,我之前英文名入少一個英文字母的,請放心吧!我剛昨天才由台北回來!fax去是不用收费,也可節省去金鐘時間,也不必另外比$去做落地签证,但緊記要一個工作天時間

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

pillarfung 發表於 13-7-1 01:04
你娘親3號飛,2號要做好喎,唔係趕唔切。
其實我都覺得會趕唔切,2號先FAX去做一日內唔知佢地做唔做到

珍珠宮

eliza_ok0906 發表於 13-7-1 01:05
真的可以,呢個方法係打去金鐘問時教,因为佢地office hrs 係星期一至五,每天開唔記得幾点至下午五点,大 ...
THANK YOU

禁止訪問

大宅

引用:真的可以,呢個方法係打去金鐘問時教,因为

原帖由 eliza_ok0906 於 13-07-01 發表
真的可以,呢個方法係打去金鐘問時教,因为佢地office hrs 係星期一至五,每天開唔記得幾点至下午五点,大 ...
多謝你,依家都放心D

大宅

我覺得無謂搏。
之前同你情況一樣,打錯咗自己個名!x眼,自己個名都打錯!!
但我第二朝一早要出發,打去問,佢都係話要圈起錯處fax去改,但需時一個工作天。就算寫urgent.都係搏一搏啲職員好唔好心情馬上同你做。而且佢哋做完又唔會通知返你。。
所以我最後係飛的過金鐘親手交比佢幫我馬上取消,另一邊廂叫同事立刻同我上網申請過。雖然煩啲又用咗我啲時間,但起碼安心。

祝你好運。

過去的消失了,該重新上路!

珍珠宮

pillarfung 發表於 13-7-1 01:18
你2號早上9點前準備好曬野fax咗去先,9點正打電話去問有無收到同誠懇D睇下可唔可以幫到手啦。 ...
唯有係咁,THANK YOU

男爵府

在重新申請過一張就ok了 我上兩個月都試過填錯生日

攰死人咩

大宅

回覆:芷瑩媽 的帖子

那我比你幸運,雖然他們说要一個工作天,但我下午fax去,晚上巳經可以再申請了,以你既情况真係好緊急呢!
其實,去到台北入境前,有一個counter,可以for資料更改(只要填張表,不用收費的)當然有時間係香港改好出發就放心d

首頁

尾頁

跳至