論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

我從來都唔俾姐姐單獨帶BB出街, 係唔係我太緊張呢?
我同姐姐講, 除非有我家人一起, 如果唔係就唔俾姐姐單獨帶BB出街...
佢成日都好想日頭出去...咁我就叫佢食完晚飯等BB SLEEP左, 你自己出去行一陣囉...
佢又唔去WOW, 寧可上網...

佢成日都好想日頭單獨帶BB出街...我始終無答應...我老公話我太緊張

公爵府

引用:我從來都唔俾姐姐單獨帶BB出街,+係唔係我太

原帖由 雙魚媽媽 於 13-07-01 發表
我從來都唔俾姐姐單獨帶BB出街, 係唔係我太緊張呢?
我同姐姐講, 除非有我家人一起, 如果唔係就唔俾姐姐單獨 ...
我同你一樣,我用過6個工人,只有一個工人係近完約果個月,我比佢帶我大囝去公園玩,順便等我放工(重要係我放工架車就到前30分鐘先比佢出門口,屋企去公園約15分鐘路程,過2條馬路)。其他工人全部都只會同bb留家。講真,出到去工人見到d所謂朋友,傾到天昏地暗,小朋友有危險又唔知,小朋友要食飯又唔理,小朋友要訓覺又話之佢。所以冇必要我都唔會比工人帶小朋友出街,我要覺得保護小朋友比較重要,寧願比人串我太緊張。

男爵府

回覆:雙魚媽媽 的帖子

我見過有工人帶住剛學識行的bb行商場,等elevator時候見呀b可能牙痕,用囗啜住個垃圾桶工人發緊白日夢,根本留意唔到

男爵府

好媽媽勳章

回覆:我從來都唔俾姐姐單獨帶BB出街, 係唔係太緊張?

雖然我姐姐都ok可靠,但我仔返N班前姐姐都未試過帶我仔單獨落街。到返N班時就帶返學放學。

男爵府

我見到好多係playground 工人坐埋死傾爛傾,啲細佬空中飛人打架咩都唔理

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:我從來都唔俾姐姐單獨帶BB出街, 係唔係太緊張

我都唔會俾工人自己帶 bb 出街。

珍珠宮

Me too
除了接家姐返放學,但都是樓下only

大宅

陪月勳章

我工人都唔講電話同上網 但我都唔會 因為佢實在太蠢 如果有咩突發事發生 佢一定唔識處理

男爵府

梗係唔比啦。咁大責任唔會交比佢。

佢話帶好妳bb出街就係因佢自已想去街而唔係妳要求??

妳返緊工唔想留在office你會唔會叫老細比你出街?

子爵府

直至我仔返學前都冇比過佢帶出街,其實比佢帶返學我都唔想,不過冇辦法咋。

別墅

梗係唔比,不是你太緊張,係D工人唔知帶B去邊

公爵府

引用:我見過有工人帶住剛學識行的bb行商場,等el

原帖由 ling142367 於 13-07-01 發表
我見過有工人帶住剛學識行的bb行商場,等elevator時候見呀b可能牙痕,用囗啜住個垃圾桶工人發緊白 ...
個bb好慘呀。

大宅

我個女三歲,我家姐姐除咗送佢番學條路,重未單獨出街,邊放心,係屋企都無好好睇住,何況出到街

子爵府

我個工人都算可靠,不過bb已十三個月大,最多只係叫佢推bb坐bb車去地鐵站,全程只有一條小馬路要過。

只是近來間中返工前,帶bb去屋苑平台散步,之後工人自己帶bb返屋企。

前幾日朝早我帶bb去平台玩吹泡泡,有個兩歲男仔又有吹泡泡玩具,工人帶住但佢冇得玩,可能係倒瀉咗。個工人全程講電話,個小朋友想走去同我個女玩又唔敢,跟住我地企喺旁邊,之後扒在渠蓋上玩螞蟻。個工人一邊講電話一邊叫個小朋友起身,個小朋友都唔知個工人同緊佢講野,我走埋去同佢講佢至起身,之後工人就話要返去食飯,否則媽媽會鬧。個小朋友一邊走一邊擰轉頭望住我地,好唔想走咁,又好可憐咁。

所以,我都唔敢叫工人帶bb去平台玩,次次都係自己帶。

大宅

我一次都無比工人帶我仔落街,就算落公園玩,我都係自己帶!

大宅

畀面勳章

你完全無問題,我都5會比,佢地掛住吹水,bb 5見左都5g

男爵府

我都唔會比

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我都一定唔會比工人同BB獨處,我寧願比人話我過度緊張,工人真係信唔過

男爵府

環保接龍勳章

我暫時只俾佢帶BB去會所和附近街市, 但7月開始返N, 所以都好擔心

伯爵府

唔比!有咩事起上黎,全世界都只會怪父母死蠢信工人,後悔一世都無用!

首頁

尾頁

跳至