論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:我從來都唔俾姐姐單獨帶BB出街, 係唔係太緊張?

Me too, 只會俾佢帶去playgroup and 會所

複式洋房

回覆:雙魚媽媽 的帖子

好正常,我都唔會俾姐姐帶BB出街,除非第時BB讀N班,要帶BB返學放學。
實在見到好多工人帶BB/小朋友出去時,佢地一見到啲朋友就傾到忘哂形,太危險了,所以避得就避!
如果你個工人咁恨日頭出街,咁佢多數都係想出去見朋友吹水、玩,咁仲危險!

別墅

回覆:我從來都唔俾姐姐單獨帶BB出街, 係唔係太緊張

我姐姐就因為我唔俾佢單獨同bb落街話要辭職,想揾一份可以成日落街嘅工,我堅持唔俾,而家揾緊新姐姐

公爵府

引用:我從來都唔俾姐姐單獨帶BB出街,+係唔係我太

原帖由 雙魚媽媽 於 13-07-01 發表
我從來都唔俾姐姐單獨帶BB出街, 係唔係我太緊張呢?
我同姐姐講, 除非有我家人一起, 如果唔係就唔俾姐姐單獨 ...
我都唔會比姐姐單獨帶b出去有乜事佢最多講句sorry,:;pppp:

男爵府

引用:我姐姐就因為我唔俾佢單獨同bb落街話要辭職

原帖由 beautycma 於 13-07-01 發表
我姐姐就因為我唔俾佢單獨同bb落街話要辭職,想揾一份可以成日落街嘅工,我堅持唔俾,而家揾緊新姐姐:think ...
叫佢轉行做行街啦

複式洋房

回覆:我從來都唔俾姐姐單獨帶BB出街, 係唔係太緊張?

我都唔會俾,始終信唔過佢地

複式洋房

我係街周不時見工人顧住傾, d細佬自己玩.太危險了.有次係街見個工人自己入印尼舖買嘢,留下個2歲係門口玩, 跟住不小心跌到, 撞到個面流血 , 個工人用紙巾抺左當無事(都唔知有冇內傷).

複式洋房

回覆 蕃薯仔媽媽 的帖子

贊成!!!!!!!!!!!!!

大宅

我工人唔講電話同上網,可靠, 但我都唔會俾!

男爵府

畀面勳章

我係ftm、連屋企都唔會單獨留低亞仔俾工人~

公爵府

回覆:雙魚媽媽 的帖子

我唔會比,起碼多個入睇住,我見過太多可憐,危險的場面,都是一個工人帶住的,我唔想失去我的寶寶!

公爵府

引用:我姐姐就因為我唔俾佢單獨同bb落街話要辭職

原帖由 beautycma 於 13-07-01 發表
我姐姐就因為我唔俾佢單獨同bb落街話要辭職,想揾一份可以成日落街嘅工,我堅持唔俾,而家揾緊新姐姐:think ...
咁威脅你同bb?我炒硬,佢要話事?佢出糧比你嗎?況且bb是你的,點會比佢話事?

珍珠宮

joanie731 發表於 13-7-2 13:28
我係ftm、連屋企都唔會單獨留低亞仔俾工人~
非常同意!我 home office,要出去做o野o既話一定係將阿仔帶去婆婆屋企,絕對唔會俾佢單獨對住工人

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

Elau719 發表於 13-7-1 02:25
我見到好多係playground 工人坐埋死傾爛傾,啲細佬空中飛人打架咩都唔理

...
我都見過, D工人掛住傾計/ 傾電話, D細路係個SIR 滑梯跳來跳去, 係玩到好危險個隻。
我同我朋友重驚過佢地, 係咁叫D 小朋友小心呀! 唔好倒轉黎SIR / 咁樣爬會跌架~

所以我都唔敢俾工人帶小朋友去公園玩。
一來驚有突發野, 佢反應唔徹, 二來驚佢遊魂/掛住同同鄉傾計, 一陣整親/ 唔見佐,
佢掉既只係一份工, 而我既損失, 我驚我承受唔到。

Childhood is journey, not a race.

別墅

引用:Quote:原帖由+beautycma+於+13-07-01+發表

原帖由 Gmama 於 13-07-02 發表
咁威脅你同bb?我炒硬,佢要話事?佢出糧比你嗎?況且bb是你的,點會比佢話事?

...
係呀,因為佢見到其他姐姐都可以,覺得我唔reasonable,又話樓下好安全,仲話成日困喺㑊會home sick,咁除咗換個個工人,冇其他辦法,我唔想妥協,就得呢樣又有第二樣

大宅

引用:Quote:原帖由+雙魚媽媽+於+13-07-01+發表我

原帖由 幸福黃太太 於 13-07-01 發表
我同你一樣,我用過6個工人,只有一個工人係近完約果個月,我比佢帶我大囝去公園玩,順便等我放工(重要係 ...
我絶對同意你見解

大宅

引用:我工人都唔講電話同上網+但我都唔會+因為佢

原帖由 gemgemgem 於 13-07-01 發表
我工人都唔講電話同上網 但我都唔會 因為佢實在太蠢 如果有咩突發事發生 佢一定唔識處理

...
你個工人係極品,E加我個工人一日whatsapp超過10次,簡直試我底線。你個極品喺邊度請返來,可否pm我,印? 海外?

大宅

陪月勳章

回覆 雙魚媽媽 的帖子

我地兩公婆都要返工,四大長老又晤方便照顧仔仔。我就晤係俾姐姐落街同阿仔玩,而係我平時係CAM到見阿仔真係悶到爆,所以我都好想俾個仔係平日返多一兩日PLAYGROUP。唯有俾姐姐帶阿仔去上堂。我一講俾奶奶聽,奶奶就極之反對,不停話阿仔現在大個仔,成日一落地就一支箭走左去,奶奶怕姐姐睇晤住我個仔。奶奶所講的問題,我當然考慮過,所以我打算選擇用步行到可以去到的地方上PLAYGROUP,咁我當然會限時限刻限制姐姐出去同返屋企啦!同埋阿仔係姐姐推BB車去我,所以我又晤係咁擔心阿仔會走失同埋姐姐晤理我個仔。因為我個仔得歲半,上PLAYGROUP全部都要有人陪,所以姐姐可以講電話的時間只有推BB車的時候。

大宅

引用:Quote:原帖由+gemgemgem+於+13-07-01+發表

原帖由 Iceman00852 於 13-07-02 發表
你個工人係極品,E加我個工人一日whatsapp超過10次,簡直試我底線。你個極品喺邊度請返來,可否pm我,印? ...
只係10次!我件每做一樣嘢都會停手兩三次噤機

No.1 mama

大宅

BK Milk勳章

不會比!太危險啦!她們剩是成班圍埋吹水及上綱!D小朋友各自各玩!有咩意外都唔知!

首頁

尾頁

跳至