跳至

首頁

尾頁

大宅

仔仔5 歲, 成日發脾氣我想lee 個暑假幫佢報d summer course 學下唔好成日發脾氣, 請問大家有無好介紹?p.s 最好係平日上堂, 爸爸weekend放假想帶佢去玩, thanks!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:仔仔5+歲,+成日發脾氣我想lee+個暑假幫佢報

原帖由 灝灝媽咪 於 13-07-04 發表
仔仔5 歲, 成日發脾氣我想lee 個暑假幫佢報d summer course 學下唔好成日發脾氣, 請問大家有無好介 ...
搵下d EQ班情緒管理班,小童群益會都有,不過而家搵暑期班似乎遲左

別墅

我都有興趣呀!最緊要係導師好,師資好,又教好個小朋友。
大家有無好介紹呀?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我自己聽過余德淳講座, 幾好既分享, 佢既課程都有朋友讚, 我理解係有D open既課程, 亦有d比較"犀利"既小組, 棉花糖啫喱糖果d, 就應該要先經評估至可以安排入組
http://www.cytchk.com/training.htm

講漏左最重要果句...................在九龍啊

別墅

可以上下畫畫班,我個仔都係難控制自己,之後上下畫畫班,變得有點耐性及安靜啲!!

銅鑼灣同灣仔都有幾間幾好,

小樹苗兒童畫室
2575 7738

黃創鍵畫室
2882 5622

真善美美術學院
2895 1907

禁止訪問

大宅

回覆:有無course 可以教到阿仔唔發脾氣

唔該哂大家的意見

民房

聽講保良局好似7-8月有開班,而家仲收緊生 (電話︰22778360)
有情緒班同專注力班,好似有d專業人士教,細路d情緒真係好煩,人地教點都好過自己教吖

王國長老

係咩等我又睇下先 thanks
之前報過專注班, 唔夠人開唔成

別墅

回覆 doris.meiyee 的帖子

保良局呢個班好好咼。。。

原來師資係駐幼稚園資深社工,真係幾好!!
導師甘教,都有信心點! :)

王國長老

doris.meiyee 發表於 13-7-8 14:49
聽講保良局好似7-8月有開班,而家仲收緊生 (電話︰22778360)
有情緒班同專注力班,好似有d專業人士 ...

今次係full左...........睇黎我真係同佢地無緣

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至