論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+小豺+於+13-07-06+發表1)首先

原帖由 sip594 於 13-07-07 發表
你一日要抹幾次地?
姐姐係拖地,唔係抹地。唉!我好想要佢抹地,但唔知點講好。
姐姐以前都係拖地,但永遠隻腳板都係黑色(我地習慣喺屋企唔著拖鞋),忍唔住叫姐姐睇下自己對腳同我對腳,問作點算好,bb要喺地玩,佢話唔知點好,因為已經成日拖,我就話不如試下抹地,睇下會唔會好啲,就係咁就一直都係抹地。。。我姐姐係印印,不過佢性格係你唔出聲就會借啲依側側膊,但如果我出聲佢就唔敢懶,所以會好教啲

大宅

引用:Quote:原帖由+朱咪咪+於+13-07-07+發表姐姐

原帖由 sip594 於 13-07-08 發表
我都諗下呢個方法
我姐姐開頭返黎咩都唔識,見到佢做啲野就眼火爆,但我嗰陣大住肚冇理由我自己做架嘛,所以見到啲問題就叫佢一齊睇,好聲好氣又扮到好疑惑咁問佢點解會咁嘅(其實點解會咁,咪就係懶冇做或者做得唔好囉)佢十次十次都話做左但唔知點解做極都做唔好,咁我就話不如比個方法你試下呀,你試幾日話比我知work 唔work,或者佢話唔識做就同佢一齊做一兩次,make sure佢係識做先,之後幾日或者一兩日佢自己就會自動話。。太太,咁樣做真係好好多呀,等佢冇得側側膊又有落台楷,始終佢都係人都要面

大宅

引用:Quote:原帖由+朱咪咪+於+13-07-08+發表我姐

原帖由 sip594 於 13-07-09 發表
我因為之前工人走咗,成半年我先請到呢個工人。所以,我係用紙拖把再加地拖拖地。但佢來到時,我冇要求佢抹 ...
我姐姐就每日一早全屋抹一次(即係搬開啲野抹),其餘時間就得閒抹一個小地方,得閒又抹一個小地方,所以都keep到乾淨,不過有時我返早佢都側側膊,冇搬開野抹,但都隻眼開隻眼閉,唯有一見到又扮傻話呢個唔夠乾淨囉,其實請工人都好頭痕,冇一個係自己心目中完美嘅,唯有好多野相就,我就只係望佢湊好我對b,基本清潔做好就ok,其他都係頂唔順先出聲,咁佢見到我都唔係樣樣捉佢所以一叫佢做其他野佢都好快手

首頁

尾頁

跳至