論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:Quote:原帖由+sip594+於+13-07-08+發表我都

原帖由 朱咪咪 於 13-07-08 發表
我姐姐開頭返黎咩都唔識,見到佢做啲野就眼火爆,但我嗰陣大住肚冇理由我自己做架嘛,所以見到啲問題就叫佢 ...
我因為之前工人走咗,成半年我先請到呢個工人。所以,我係用紙拖把再加地拖拖地。但佢來到時,我冇要求佢抹地,所以就出事。
近日,我話因為我鼻敏感好嚴重,所以唔用紙拖把,而且要佢拖地要拖 小面積就過水。同埋買了個空氣清新機。但係,可能我住近馬路,都好多塵。我地唔著拖鞋,一陣就成脚塵。

如果,要求一日拖多一次地,會唔會過份,因為其實係大塵唔係唔乾淨。如果拖2次或3次應該係咩時間拖?

佢拖一次地,好鬼大陣象。要搬開曬d野拖,成地濕曬再抹乾,如果個女係到玩,就一定拖唔到。有冇計仔?

男爵府

引用:Quote:原帖由+sip594+於+13-07-06+發表想請

原帖由 kiki523 於 13-07-08 發表
啲姐姐巧鐘意扮痴扮傻你唔好俾拒扮女主角,叫、叫拒、教拒、提拒,你才是老闆,不厭其煩咁叫拒:h ...
我有時真係覺得自己好煩。一樣野講幾十次,講足半年,講到自己好悶。
D人話帶小孩會令自己長氣,我覺得用工人都係一個長氣嘅訓練。

男爵府

引用:Mine+one+is+the+same+as+well.+++She+will

原帖由 etelam 於 13-07-08 發表
Mine one is the same as well. She will offer help if my baby is out with us and need her help when ...
唉!我個情況係發生係平日。

男爵府

引用:我工人大+係全屋最遲睡個位,一定完成工作

原帖由 ymnhappybaby 於 13-07-08 發表
我工人大 係全屋最遲睡個位,一定完成工作才入自己房。 夜假後會幫手!

男爵府

引用:我之前賓姐都會出黎幫,+但係我已經入哂屋,+

原帖由 miupun 於 13-07-08 發表
我之前賓姐都會出黎幫, 但係我已經入哂屋, 我囡拍佢門佢就出黎幫手, 都有笑容, 係後尾俾左信要唔做, 就無出 ...
我個都係,叫就做,唔叫就一時時啦。
可能我屋企係open kitchen,所以工人唔坐廚房,會自己入房。

大宅

引用:Quote:原帖由+朱咪咪+於+13-07-08+發表我姐

原帖由 sip594 於 13-07-09 發表
我因為之前工人走咗,成半年我先請到呢個工人。所以,我係用紙拖把再加地拖拖地。但佢來到時,我冇要求佢抹 ...
我姐姐就每日一早全屋抹一次(即係搬開啲野抹),其餘時間就得閒抹一個小地方,得閒又抹一個小地方,所以都keep到乾淨,不過有時我返早佢都側側膊,冇搬開野抹,但都隻眼開隻眼閉,唯有一見到又扮傻話呢個唔夠乾淨囉,其實請工人都好頭痕,冇一個係自己心目中完美嘅,唯有好多野相就,我就只係望佢湊好我對b,基本清潔做好就ok,其他都係頂唔順先出聲,咁佢見到我都唔係樣樣捉佢所以一叫佢做其他野佢都好快手

子爵府

引用:Quote:原帖由+may6+於+13-07-06+發表係呀,

原帖由 sip594 於 13-07-06 發表
其實我都覺得你講得啱。
有一晚,一入屋,我開了她房門,問佢係米打過比我,佢答完我就繼續瞓。
之後,我自 ...
我两個菲姐都唔係咁,好好喎。

伯爵府

引用:Quote:原帖由+kiki523+於+13-07-08+發表啲

如果真係有急嘅野做,我會叫佢起身。
但其實,真係有幾多野係要即刻做?
基本上,個囡嘅野,我會自己跟足。 ...
我唔覺得老土喎我唔叫拒,拒會扮唔知架:;pppp:唔叫就自己做咁我洗乜請拒呀我有一次嬲嬲地丙拒,乜都要我叫、又要我自己做,不如抄咗你啦我每個月多3仟幾蚊家用之後才乖少少咋,但我丙完拒我就買返支果醬氹返拒囉

伯爵府

引用:Quote:原帖由+kiki523+於+13-07-08+發表啲

我有時真係覺得自己好煩。一樣野講幾十次,講足半年,講到自己好悶。
D人話帶小孩會令自己長氣,我覺得用工 ...
喺呀姐姐巧似我仔女咁不停叫叫叫、教教教、丙丙丙、氹氹氹

伯爵府

BK Milk勳章

引用:係呀,印印通常會幫手,菲菲係當睇你唔倒 +

原帖由 may6 於 13-07-06 發表
係呀,印印通常會幫手,菲菲係當睇你唔倒
Agree

大宅

回覆:sip594 的帖子

If its not too late....try to knock her door n ask her to come out n help. Argh. Those helpers nowadays r so bad....

首頁

尾頁

跳至