嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

但係我自己一次都未用過,唔知係咪真係咁差

大宅

回覆:splovebb 的帖子

It is wide enough imho. Think if you can carry a very wide one if it is filled with water.

公爵府

回覆:陪月話個Flexibath好細好窄,第一日已經叫我買過個!

Been using it for over 5m and i don\'t think it\'s a problem at all

子爵府

引用:但係我自己一次都未用過,唔知係咪真係咁差

原帖由 splovebb 於 13-07-11 發表
我陪月都係咁,念佢自己方便,叫我99買個傳統,嬲死我!佢走左之後,我用返flexibath,係無傳統咁大,但屋企無位,沖涼用埋個infant support無問題~

大宅

回覆:nn1984 的帖子

我諗住拖得就拖,買多個就重阻地方,失去原意。

大宅

畀面勳章

回覆:陪月話個Flexibath好細好窄,第一日已經叫我買過個!

我無用過傳統,同亞囡沖涼又唔覺得窄,又夠慳位。

男爵府

我的育兒心得勳章 陪月勳章 hashtag影視迷勳章

我冇請陪月,嗰時媽媽幫我坐月。
俾我就一定唔會就陪月,咁我間屋細係咪要買過間?!

買Flexibath都係貪佢慳位,陪月都應該能屈能伸,個個居住環境都唔同,佢咁樣係反客為主。
陪月都係陪頭嗰個月,唔值得特登就佢。

大宅

我個陪月都係咁講,但我無理,陪月照用!

大宅

引用:但係我自己一次都未用過,唔知係咪真係咁差

原帖由 splovebb 於 13-07-11 發表
我同bb沖涼都冇問題,連99,c6,工人用都ok喎,99完全冇投訊!

大宅

回覆:eekit888 的帖子

B仲開心到唔肯上水!

男爵府

熱血勳章 爸B勳章

唔使埋D陪月.....佢用二十幾日....日後用果個係你...

子爵府

你同佢講,我唔會買第二個,要買你自己買完帶過來用,我唔會比番錢你!佢一定會收皮死死氣用你嗰個

大宅

MoutonB 發表於 13-7-11 23:23
我冇請陪月,嗰時媽媽幫我坐月。
俾我就一定唔會就陪月,咁我間屋細係咪要買過間?!
agree 我個陪月o個時又係叫我買張換片枱 / 有換片位的 bb 櫃,我啋佢都有味,屋企三千呎咩你估。方便佢一個月阻我間屋地方咩 ?!

大宅

引用:B仲開心到唔肯上水! +

原帖由 eekit888 於 13-07-12 發表
B仲開心到唔肯上水!
我BB都係唔肯上水,開頭我奶奶都驚浴盤唔平,但用落好好,唔阻"訂"又慳水

男爵府

你咪直接同佢講就係屋企冇位先買 Flexibath,我冇理由就個陪月買晒方便佢就佢手既 BB 用品。 佢最好咩都 set up 好晒唔洗佢拎出嚟。 事前又唔講,嚟開工又咁多要求。

大宅

我唔會直接同佢講話唔買,但就會唔出聲囉,當冇嘢,拖得就拖,因為佢會做兩個月,第二個月我都開始學沖涼。佢除咗呢樣,其他so far都好好。

大宅

我個陪月都係叫我地買返個傳統紅a, 老爺一聽到就不知幾咁贊成即刻走去買,搞到我個flexibath一次都冇用過黎沖涼,早知唔買好過,而家放係屋企兩個盤仲阻訂

大宅

回覆:splovebb 的帖子

其實Bb之後識坐就繼續用得, 我個仔8個月都用緊, 不知幾鍾意, 睇下張相幾enjoy 咁玩水

禁止訪問

陪月勳章

男爵府

我的育兒心得勳章 陪月勳章 hashtag影視迷勳章

我唔預用浴盆用好耐,到BB識企一齊企喺浴室淋花灑仲乾淨,又唔駛煩倒水…

用傳統嗰D(新款都話有個去水塞),要「豆」去倒水,如用錯力嗰下都好傷腰同手。
我媽媽擺個盆喺厠所地下沖,厠所空間有限,買個大用水多一定重。

如果陪月話要買過,我個人覺得側側膊唔理佢要求唔係咁好。
唔俾個答案佢,佢點都想換,你咁樣唔理佢,佢會沖得唔開心…

寧願答左佢話唔會買,話俾佢知原因,佢明白先會做得開心。
你仲要請兩個月,仲有一排見…拖得就拖都有一排拖。

我諗一話屋企冇位,佢都好難駁啦…

首頁

尾頁

跳至