網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

如淘寶賬戶沒有實名認証,充值支付寶是每日還是每年不可過5000元呀?及付款都有限額呀?望各高人教下我呢

伯爵府

suetcat 發表於 13-7-12 04:52
如淘寶賬戶沒有實名認証,充值支付寶是每日還是每年不可過5000元呀?及付款都有限額呀? ...
付款應該係無限, 充值有限額係因為香港海關有條例。 ( 即係等於你去找換店, 超過某一個額要登記身份証一樣 ), 有 d 充值公司可以幫你無限充值, 但要你 upload 身份証 & 住址証明 ( 緊係唔制啦, 太多個人資料外洩 )

大宅

回覆 maymaggie 的帖子

Thanks

大宅

如果無實名認証好似每日只可充值2仟定5仟蚊人仔,係支付寶保安系統設定,如果用代充值,仲要比埋密碼幫你充值果間公司先可以充到,即係每次充完之後要即時改密碼,都幾麻煩~

實名認証都好簡單,入去支付寶頁面,會有教你點認証,有分香港同國內,跟住佢教既方法上傳晒有關資料就得,好似仲會sd個認証編碼去你手機,之後係認証頁面入返個手機編碼就完成,做左實名認証好d,可以保障到自己,萬一個帳戶比人盜用左,都可以用身份証核實拎返個帳戶丫麻~

大宅

回覆 Sally16 的帖子

但選香港的實名認証都要有國內銀行戶口,又要國內的電話號碼,我要睇住二隻小魔怪,所以沒辦法去深圳銀行開戶呢因想淘燈及傢俬要充值支付寶,怕過限額會給淘寶凍結戶口,想高人教我怎麼呢

伯爵府

suetcat 發表於 13-7-12 21:08

但選香港的實名認証都要有國內銀行戶口,又要國內的電話號碼,我要睇住二隻小魔怪,所以 ...
你可以分開唔同充值公司入數, 或者同一公司分開幾日入, 我常用的有 wepay 同 易淘。WEPAY 可以每次充到 6000人仔左右。易淘有充值同代付,咁你買野都未必一日買哂, 咁多野要買可能買都要分好多次。
提提你, 買燈可選國內十大名牌, 係品質好好多的, 或有做出口外貿的牌子。 我用 其中一個燈用 " 雷士照明" 神奇地用咗 10 年 連燈膽都唔使換, 外框無氧化, 如新的一樣。同埋如果你要買射燈之類, 買多 1,2 個 " 火牛" ( 變壓器 ) 備用, 通常壞係火牛壞, 個燈無事。

大宅

suetcat 發表於 13-7-12 21:08

但選香港的實名認証都要有國內銀行戶口,又要國內的電話號碼,我要睇住二隻小魔怪,所以 ...

實名認証,只係確認身份,唔係硬性要你用大陸戶口比錢,同點樣付款無關,同埋有一個香港選擇,選左果度就可以填香港電話同身份証或回鄉証號碼,係有一欄選"香港會員"定"香港人士"定係"香港居民"之類(太耐唔記得係乜名)~

好久之前唔係太多香港人識淘寶,實名認証只限大陸人,要填大陸身份証同大陸電話,果時我想申請實名都唔得,後尾過左幾個月,見有香港居民實名認証,咁就即刻做左,選左香港之後,就可以入香港電話,好似前面要加852,跟住就係香港身份証/回鄉証號碼,地址,然後將你張近照,住址証明,身份証及回鄉証上傳上去,填好晒資料又上傳齊晒,就會收到電話短信,同email,會有一個編碼,再係email度入佢條link打個手機編碼入去就可以成功認証,咁之後你就可以點用個支付寶都得,唔一定要有大陸銀行戶口的,我都無既,我係3年前認証左,都係個大陸朋友教我做實名認証的~

大宅

回覆:Sally16 的帖子

改左例了,現在香港人也要國內户口才能實名

Sally16  噢~咁就麻煩啦,聽講而加實名比以前嚴格好多~  發表於 13-7-15 14:32

首頁

尾頁

跳至