跳至

首頁

尾頁

複式洋房

要張個死肥婆"高"的罪行公誅於世

(1) 本身叫個工人1月1號來,但原來"死肥高"靜雞雞安排個工人11月中到香港,仲安排埋秘撈比佢,完全冇同我講過,到發現個工人第4個月已還清債,個工人先講佢11月已到香港!

(2) 教工人玩野,要放星期日,要電話,教工人要求每日要朝拜五次,教工人話"如果太太唔鐘意我,帶我番工司"

(3) 死肥高d staff 問我工人使唔使借錢! 做埋放貸!

(4) 打電話投訴工人時,反被肥婆高鬧 "現在冇好的工人,只有好的僱主,你自已儉討下點做個好僱主啦,一係就唔好要工人!"

(5) 有日工人放假去完公司番來,忽然給我一張紙,上面寫住 ‘要求終止合約通知書’,但第日就話其實佢只要放星期日和可以任講電話就留低!
(張通知書以中文書寫,有埋僱主資料,一定是agent幫佢寫的,個工人仲話已找到新僱主!)
(6)總之死肥婆收錢前和收錢後兩種嘴面,真係貼錢買難受

子爵府

現在好多僱傭公司都係衰人

珍珠宮

回覆:超級黑店---屯門錦X行僱傭公司

這間我也領教過,好可怕

複式洋房

回覆 lovebbb 的帖子

大宅

間店係邊㗎?

大宅

係邊度架?

333s  似在華都..  發表於 14-6-2 22:03

男爵府

引用:這間我也領教過,好可怕

原帖由 lovebbb 於 13-07-13 發表
這間我也領教過,好可怕
Share ha ar?

大宅

BK Milk勳章

回覆:isabeltkw 的帖子

我覺得揾到間中肯D…肯follow up工人質素的Agent仲難…
其實,呢個工人都養唔熟…
如果還有選擇,都係送走佢…
免得又激氣

大宅

回覆:超級黑店---屯門錦X行僱傭公司

我都領教過,之前叫龍x行,在華都成日轉鋪位㗎!

大家小心!!!

:angryfire:  :chair:  :ranting:  :adore:  :verycold:  :wave:  :evil:

複式洋房

之後個賤印成日話要放假,每次都等我先生番工,得我同BB在家佢先玩野。

7月1日至5日,我和先生去泰國玩,叫我呀媽幫手睇住個女同個賤印,點知一回來我先生第日就話佢銀包唔見左$200,一定係個賤印襯我地剛剛落機,一時警戒心放鬆落手!

之後又要求放假,仲一定要放星期日,先頭佢應承左我先生星期日休息佢先放假,但7月我先生每個Sunday都要番工,問佢放星期一ok嗎?佢唔答就走左去。

到星期日,我先生番左工,佢又好似冇野咁做野,但到lunch,突然發癲衝出門口,仲係咁大叫,【太太打人,救命,太太打人,救命呀!】

最後當然有人報警啦,我打電話找死肥高幫手,佢好快同佢老公車來到,但第一句話就係:【係佢地欺壓個工人,係佢地唔!】

我好鬼驚同怒,心知今次大獲,個死肥高夾埋個賤印玩野,我急call先生回家,經一大輪解釋,警察先放我地!話係勞資糾紛,叫我地去勞工處攪

最後當然立即terminate啦,個死肥高仲話如果我地再嘈,個工人有權追討番11月到香港至1月我地接佢之前的人工和住宿膳食費

最後為左冇咁煩,比錢,機票了事

今後再不請外傭

男爵府

鄧你慘........D無良中介真係

男爵府

回覆:超級黑店---屯門錦X行僱傭公司(有續集)

上次介绍個有問题工人,又推介比我,話好乖,谁不知入境處查到有問题,吾比侗工人入竟,當時我就快生,無工人用,好無助

大宅

間店家咁樣做生意,係咪要搵生果日報唱開佢呢I又等傳煤幫手讓市民及政府依家中介公司的不良手法

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 isabeltkw 的帖子

我都係係呢間請左個工人,我諗我算好彩我工人都ok!! 不過聽你咁講.如果我工人第日唔做,我都唔敢係度再搵新工人~~太恐佈了

男爵府

回覆:超級黑店---屯門錦X行僱傭公司(有續集)

好彩我個工人係正正常常,係放假時晨早閃人同鐘意短訊。我都係係這間請,都係姓高個個極力推介。咁下次工人走左都係搵過第二間。

大宅

回覆:isabeltkw 的帖子

呢間嘢,我領教過,成間公司都是黑店,只是姓高的小姐特別差,他們真是收錢前和後是2種態度,收完錢攪文件冇交代,工人做咗5個月,教工人搏抄,原來一早已幫工人找另一僱主,收2份錢。姓高的教工人如何玩嘢,完全唔會幫你僱主,甚至工人態度差,都只話僱主。
屯門這麼多僱傭公司,坦白說,這間真是黑店中的黑店,我贊成找生果報舉報,等多啲人知。以我所知,姓高的都是印尼人,所以他們只幫工人。大家真是要小心

子爵府

請問呢間衰嘢喺邊個商場?

露菲亞  上面有其中一個message 寫係華都商場.  發表於 13-7-24 14:43

複式洋房

引用:請問呢間衰嘢喺邊個商場?

原帖由 Almaz 於 13-07-24 發表
請問呢間衰嘢喺邊個商場?
係華都入面

子爵府

stephanietoto 發表於 13-7-24 15:22
係華都入面
唔該!

珍珠宮

好媽媽勳章

gloria1018 發表於 13-7-23 21:56
上次介绍個有問题工人,又推介比我,話好乖,谁不知入境處查到有問题,吾比侗工人入竟,當時我就快生,無工 ...

點叫入境處check?
個工人有咩問題?

首頁

尾頁

跳至