想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

之前照輸卵管,自己睇report 已知一邊塞有積水,另一邊係通嘅,今日去家計會聽醫生講報告,佢話一邊通,不過兩邊都脹應該兩邊都有黏連,佢話佢哋幫唔到,基本上只有1) 做腹腔鏡通條輸卵管,不過都有可能黏番,甚至要切咗條管。2) 紮哂兩邊唔積水倒流影響著床,再做ivf。

我本來都知道有一邊塞,已經唔係開心,而家仲話另一邊都唔掂,我終於忍唔住,出咗個房都喊咗出來,叫我切咗條管,叫我紥咗,即係冇得生,好似剝奪作為女人嘅權利咁…… 我已經三十五,排公家瑪麗醫院等兩三年,等到都三十七八,仲要只是見醫生,之後排療程,自己又冇錢去私家十幾萬燒銀紙,唔通只有接受??
[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/common/mobile_v1.gif[/img]

男爵府

回覆:hkc9usc6 的帖子

唔一定要喺香港ivf架,有冇諗過去台灣?我都打算出年去台灣ivf博一博。。。唔好放棄呀!希望在明天

男爵府

引用:之前照輸卵管,自己睇report+已知一邊塞有

原帖由 hkc9usc6 於 13-07-15 發表
之前照輸卵管,自己睇report 已知一邊塞有積水,另一邊係通嘅,今日去家計會聽醫生講報告,佢話一邊通,不 ...
瑪麗一定要照排左先,期間再上網揾下資料,唔知中醫得唔得,辦法一定比問題多,總之唔好放棄任何機會,一定要去嘗試。

男爵府

回覆:今日終於哭了

試下艾灸呀~
你可以google一下"單桂敏 39 blog",睇"懷孕篇"。有好多人分享過輸卵管問題(同其他婦科病)通過艾灸而成功懷孕架,唔好灰心
我自己曾經被2個中醫話我好難有bb,都係通過努力艾灸後成功有左架,而家33w啦

男爵府

玩具勳章 畀面勳章

唔好灰心啦 呢度好多人都遇到唔同不孕既問題 亦有好多最後成功既例子架 你試下去台灣做IVF 之前有JM 兩邊塞曬去台灣做左一次就成功喇 你上多D黎呢度有好多分享 一定搵到答案架 今日喊完 聽日重新上路

別墅

回覆:lovebibibobo 的帖子

台灣邊間醫院?幾多錢左右?用藥等有冇分別?好似又要就排卵又盛,會唔會好難就?

別墅

回覆:karmankama 的帖子

我聽日就會去了,照排…… 時間冇衝突就入咗條隊先

洋房

scgift 發表於 13-7-15 21:38
試下艾灸呀~
你可以google一下"單桂敏 39 blog",睇"懷孕篇"。有好多人分享過輸卵管問題(同其他婦科病)通過 ..

別墅

回覆:scgift 的帖子

真係??恭喜你亦好多謝你的資料,咁我真係要睇吓!

希望你生產順利!!

洋房

scgift 發表於 13-7-15 21:38
試下艾灸呀~
你可以google一下"單桂敏 39 blog",睇"懷孕篇"。有好多人分享過輸卵管問題(同其他婦科病)通過 ...
可否分享一下你的艾灸經驗嗎?

男爵府

引用:Quote:scgift+發表於+13-7-15+21:38+試下艾

原帖由 盧二嫂 於 13-07-15 發表
可否分享一下你的艾灸經驗嗎?
你可以睇下呢個post:
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=7968138&extra=page%3D1

男爵府

引用:真係??恭喜你亦好多謝你的資料,咁我真係

希望你生產順利!!
多謝
你都唔好灰心呀,係調理身體既同時,照排隊睇醫生,話唔定都未見醫生就已經自然bingo啦,加油~

男爵府

引用:真係??恭喜你亦好多謝你的資料,咁我真係

希望你生產順利!!
多謝
你都唔好灰心呀,係調理身體既同時,照排隊睇醫生,話唔定都未見醫生就已經自然bingo啦,加油~

大宅

回覆 hkc9usc6 的帖子

你可以排瑪麗私家証,大約半年,費用六至七萬,醫生護士都好好!。

別墅

回覆:scgift 的帖子

承你貴言啦,今日覺得好啲冇咁沮喪了,你個艾灸post 超勁,我都要配番套,仲要多做cardio 運動令身體強壯啲,血液循環好啲。

另外今日睇中醫同佢講番尋日家計會醫生番說話,佢除了認同針艾中醫療法之外,佢話其實轉介瑪麗醫院可能分分鐘等兩年都係試通輸卵管先,咁不如自己去搵私家自己通,再同時配合中醫製造優質環境俾懷孕…… 大家點睇?而家我剛睇中醫食中藥一個月。

別墅

引用:回覆+hkc9usc6+的帖子你可以排瑪麗私家証,

原帖由 mangofans 於 13-07-16 發表

你可以排瑪麗私家証,大約半年,費用六至七萬,醫生護士都好好!。 ...
我今日去排瑪麗醫院公家,我順手去埋私家八吓,佢話都預十二萬咁上下………… 有冇JM 有分享?

男爵府

畀面勳章

我兩邊都有積水,剛做了結紮,等下次m就開始IVF

男爵府

回覆 Agnesmojo 的帖子

你做左手術?祝早孕,一切順利,加油!

男爵府

畀面勳章

引用:回覆+Agnesmojo+的帖子你做左手術?祝早孕

原帖由 JC_mami 於 13-07-16 發表
回覆 Agnesmojo 的帖子

你做左手術?祝早孕,一切順利,加油!
做左了,你都加油!

大宅

唔需要咁貴,你可以排左先見醫生問清楚再決定期做或唔做。

首頁

尾頁

跳至