跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 cici_8933 的帖子

我都係住基隆呀! bb 11個月大, 但我要香港台灣兩邊飛.

大宅

各位媽媽你好,
我是在香港的媽媽, 想帶3歲及5歲的小朋友在長假期(例如香港的聖誕節/復活節/暑假)到台灣上短期課 (要本土幼兒園, 唔需要國際學校, 主要想學講普通話). 請問你們知唔知邉度有提供這些短期課程? 可否提供網址俾我參考?
謝謝

大宅

引用:各位媽媽你好,我是在香港的媽媽, 想帶3歲及

原帖由 missmaymay 於 14-08-07 發表
各位媽媽你好,
我是在香港的媽媽, 想帶3歲及5歲的小朋友在長假期(例如香港的聖誕節/復活節/暑假)到台灣上短 ...
我有朋友岩岩暑假都帶左小朋友來上summer school, 一個K1另一個小一。佢地去個間學校叫立人國際中小學,係傳統私校,summer camp target外國人,係全國語教學。返全日,學費約10000台幣一星期,你可自己選擇返幾長時間。你有興趣可以下年6月左右留意下!

大宅

bbb_lee 發表於 14-8-9 22:33
我有朋友岩岩暑假都帶左小朋友來上summer school, 一個K1另一個小一。佢地去個間學校叫立人國際中小學,係 ...

嘩, 10000台幣一星期, 真係泊得住香港的收費. 太貴, 我俾唔起

大宅

回覆:missmaymay 的帖子

係呀,仲未計租酒店或apartment呢,因為唔係寄宿學校

男爵府

開心吸收勳章 DHA勳章

回覆:住台北的香港媽媽

有台北準媽咪嗎?我想係either 中山e 院or 台安開刀生!有推薦嗎???

複式洋房

回覆:住台北的香港媽媽

我係台安生呀~佢的醫院餐係素食~食左易漲气的~不過我之後去坐月中心,所以冇所謂~

洋房

嘩,太忙有段日子無上黎,開左學時間好少少,請問有無媽媽有興趣一齊學煮嘢?

大宅

大家好, 近來有意移居台灣,有一個4歲及2歲的小朋友,現有問題如下:

1) 想住台北,哪一區較合適?

2) 有咩學校適合小朋友返學?

本人只會1個人帶小朋友來台定居,老公暫時留在香港工作,可行嗎?

謝解答。

首頁

尾頁

跳至