婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

真係純呻,因為覺得堅煩!

我99不嬲都係一個超級電視精,佢病情係嚴重到可以開o左爐火唔記得熄火,睇到d緊張鏡頭會大嗌大叫,同埋我地叫極佢都冇咩反應,有時見到咁真係覺得好忟!

而最大o既問題係,當我有d好劇推介佢睇o既時候,佢可以一集裡面問幾百個問題,例如:「呢個係佢阿媽呀?」「佢點搵到佢o架?」「之後係咪殺o左佢呀?」我多數都唔會理佢呢d問題,只會講:「你慢慢睇落去就知o架喇!」因為我真心覺得佢好煩呀!!叫你睇你又問問問,咁不如我講哂成套劇比你聽算啦...

我有o左BB之後好少去戲院睇戲,多數都係租Netflix睇(註:Netflix係美國租碟公司)。平時我地收到碟多數都係自己屋企睇,但係今次呢套因為叔仔都想睇,所以我地就上o左6299度同佢一齊睇。點知,99又八下我地睇咩戲,走埋o黎睇。因為d碟係冇中文字幕,而雖然佢o係呢度已經40幾年,但係都唔識英文o既關係,佢堅持o係度睇,都算喇!成套戲90分鐘,我地3個比佢煩足90分鐘!!!90分鐘入面佢足足問o左900條問題,加上呢套個故事係關於綁架,好多好緊張又驚險o既場面,睇親呢d場面佢就o係度大嗌大叫,不停o係度嘈!!!!!

一時就:「哎呀,仲入去做咩o者?一陣佢殺o左你呀!」
一係就:「快d走啦!!佢追緊上o黎喇!!」
一陣又:「快d收埋個電話啦,比佢發現就弊喇!」
甚至有個鏡頭係個壞人拎住d野打爆司機位個塊玻璃,我99大嗌之餘居然兩隻手交叉擋住塊面避玻璃囉!!!救命呀!!

我真係睇到著哂火!sorry,你可以話我EQ低,但係呢個係我個人喜好,我係超憎人o係睇戲o個陣o係度嘈嘈閉兼 問長問短,呢套戲我地第一次睇,我點Q知套戲下一個情節係點?!佢問o既900條問題,我同叔仔已經冇理佢,係我c6咁好耐性答佢,真係好佩服我c6 o既EQ。我同c6講,我以後都唔會再上樓上睇碟,真係人都癲!

呻完 ~~

男爵府

引用:真係純呻,因為覺得堅煩!我99不嬲都係一個

原帖由 蘋果mama 於 13-07-19 發表

真係純呻,因為覺得堅煩!
嘩真係要介紹你 99 同我99 做friend, 佢哋夾埋應該可以問 2000 個問題,可以煩死所有人

男爵府

回覆:〔純呻〕99,你可唔可以比我地安安靜靜咁睇碟呢?

Sorry!笑左

男爵府

你都算好耐力, 頂到成套戲

我個個遇到佢睇過的戲, 直頭係叻唔切, 唔會理在座各位係唔係第一次睇, 總之佢咩都爆晒出黎, 覺得自己好威威!

蘋果mama  其實佢都會o架...  發表於 13-7-19 20:59

子爵府

我C6係呢種煩人,唔答佢或叫佢自己睇就發脾氣

禁止訪問

別墅

你99好得意笑死我咯

男爵府

估是否睇綁架72小時2呀

禁止訪問

水晶宮

hashtag影視迷勳章

真係好煩呀……

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章

我99又係~我點知劇情,答佢唔知,佢會串我,(甘都估唔到?甘蠢架?)
如果看過,答左佢內容仲死,99會話(你都好得閒喎,套套劇都看哂,我們就無甘好命啦,要返工,想看套劇都無時間)
所以唔答係最好!

蘋果mama  咁佢又估到咩?!  發表於 13-7-19 23:33

禁止訪問

珍珠宮

好好笑呀你99

輸入搜索內容

男爵府

戲迷

珍珠宮

好可愛WOR

大宅

如果我唔係睇緊而見到佢睇得咁肉緊,我就會覺得可愛o既。但係當你全神貫注睇緊一套好睇o既戲,你就明白,佢呢d反應真係好annoying o架...

大宅

靚靚熊太太 發表於 13-7-19 01:13
估是否睇綁架72小時2呀
係叫The Call,今年新片,唔知香港有冇上呢 ~~
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Call_(2013_film)

好睇呀 ~~ Halle Berry 主演 ~~

別墅

笑左好明白你

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

好笑

首頁

尾頁

跳至