跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想住村屋好耐. 而家睇緊.
坑下莆, 白牛石, 塘上村, 大家有咩意見. 例如, 邊喥多 蛇蟲鼠蟻, 村霸之類.

聽聞, 朗坪多原居民. 所以唔多好住.......

大宅

塘上村幾好住, 好清靜.
景色無朗坪咁好, 但無咁入, 出市區都容易d.

大宅

引用:想住村屋好耐.+而家睇緊.+坑下莆,+白牛石,+

原帖由 bbcute666 於 13-07-19 發表
想住村屋好耐. 而家睇緊.
坑下莆, 白牛石, 塘上村, 大家有咩意見. 例如, 邊喥多 蛇蟲鼠蟻, 村霸之類.
我之前住塘上村都okay!老公之前住白牛石,太入了。

複式洋房

回覆:想搬入林村, 有冇媽媽可以比多少少料呢javascript:;

我有屋企人住塘上村,我覺得幾方便呀
多小巴出大埔,返工時間又有村巴出港島

複式洋房

回覆 queenie1985 的帖子

thank you 兩位.
前幾天去咗林村睇咗幾條村. 白牛石真係好好入. 去到村口都仲要行一段仔路先到有住戶既地方.

不過咁多條, 都係放馬莆 同鍾屋村最好. 可惜D 叫價太高了....mouth:

大宅

bbcute666 發表於 13-7-22 12:44

thank you 兩位.

我而家搬左係泰亨, 即係近南華莆個邊.

方便就兩睇啦, 林村有64k出元朗個邊, 小巴又會多d車, 所以都方便. 而我住緊呢度就有24小時小巴出旺角.

林村係會貴少少, 因為出名.....而家d 叫價去到幾多?

複式洋房

普普通通, 西班牙式的 3百中. 好少少 或新少少 3 百尾.
最近睇中一個like既 4百幾

大宅

bbcute666 發表於 13-7-22 14:30

普普通通, 西班牙式的 3百中. 好少少 或新少少 3 百尾.

3樓連天台?? 或地下花園?

嘩....貴左好多wor.

複式洋房

3/F + roof

別墅

bbcute666 發表於 13-7-22 14:30

林村都要咁GE價錢,同日榮花園差唔多喎~

伯爵府

回覆:想搬入林村, 有冇媽媽可以比多少少料呢javascript:;?

我住塘上村,我覺得好唔方便wo

複式洋房

回覆 koey_0611 的帖子

唔方便 那方面呢?!

伯爵府

引用:回覆+koey_0611+的帖子唔方便+++那方面呢?!

原帖由 bbcute666 於 13-07-23 發表

唔方便 那方面呢?!
做咩都唔方便,反工時間成日等唔到車。。

複式洋房

唔係除咗小巴, 仲有巴士咩? 巴士都爆???
上次我去睇樓, 就在小巴站睇咗一陣, D 車好似好密咁. 不過平日早上有幾多人等車就唔知喇.

伯爵府

引用:回覆+koey_0611+的帖子唔係除咗小巴,+仲有

原帖由 bbcute666 於 13-07-23 發表

唔係除咗小巴, 仲有巴士咩? 巴士都爆???
巴士唔係爆,係幾架一齊黎。。打完風反工仲慘

複式洋房

我都住緊塘上村,早上7點前搭小巴就冇問題。
7點後多數冇位或者去太和站。

複式洋房

7 點撘車...???? 咪要6點起身???
咁撘去太和都ok . 有地鉄我就安心喇.

大宅

bbcute666 發表於 13-7-24 11:37
7 點撘車...???? 咪要6點起身???
咁撘去太和都ok . 有地鉄我就安心喇.

去太和站唔駛咁早.....小巴就好多人排既, 可能要等幾架, 不過就算小巴無位, 都有64k 頂住...巴士唔會full 既.

別墅

回覆:想搬入林村, 有冇媽媽可以比多少少料呢javascript:;

我住鍾屋村,早上和收工時段,小巴公司會安排特別車,載晒塘上村排緊隊的乘客,都幾方便呀!係有時勞氣啲巴士,一時會一次過連埋幾架車,一時等好耐都冇車,我試過見到一連4架巴士埋站,激鬼死!

大宅

回覆:bbcute666 的帖子

我剛搬入南華莆, 好時華延, 已住了快2個月, 以前未住過村屋,這裡有管理, 感覺唔錯, 環境亦好喜歡! 之前亦有睇過林村, 唔喜歡的是乘公共車, 上落都要過條冇斑馬線的馬路, 我家有80多及1歲多的住客!感覺唔安全! 及我地怕蚊蟲, 又驚唔夠安全!揾了很久才來買左這裡! 我知發展商買有,你可睇睇

首頁

尾頁

跳至