2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

健康院話鮮奶要俾全脂,但我朋友話小朋友應該俾低脂。佢話因為: 来自匹兹堡儿童医院的 营养师 Ann Condon-Meyers表示"他们认为如果在12月至12岁之间,只要有相关的遗传风险,就应该食用低脂奶。" 
“我们关于儿童以及胆固醇的探究还只正对儿童时代,这是一项进行中的研究,”她说。 
两周岁后,家长一般会给儿童常规牛奶——就像其他家庭成员一样,而事实上,这个时候仍是撇脂(脱脂)奶比较好, Condon-Meyers 说。“如果那不是孩子的主食,孩子们可以慢慢过渡到脱脂奶或者低脂奶,无论是否有家族病史。”  究竟係要俾咩奶??

大宅

回覆:鮮奶一問

我都覺得唔知俾咩奶好,所以唯有繼續俾人奶算

大宅

引用:我都覺得唔知俾咩奶好,所以唯有繼續俾人奶

原帖由 Yuenmuic 於 13-07-20 發表
我都覺得唔知俾咩奶好,所以唯有繼續俾人奶算
哈哈,我都有繼續人奶~你打算幾時戒?定等佢自然離乳?

大宅

都是人奶最好

大宅

引用:Quote:原帖由+Yuenmuic+於+13-07-20+發表我

原帖由 mamacolly 於 13-07-20 發表
哈哈,我都有繼續人奶~你打算幾時戒?定等佢自然離乳?
係呀!諗住自然離乳,唔駛煩俾咩奶粉嘛!

子爵府

Whole fat until 2, they need fatty food the first year for better brain development

大宅

引用:Whole+fat+until+2,+they+need+fatty+food+

原帖由 Bubblegumbb 於 13-07-23 發表
Whole fat until 2, they need fatty food the first year for better brain development
明白了

首頁

尾頁

跳至