跳至

首頁

尾頁

別墅

你地BB有無已經唔飲MILK呀!

我仔仔已經好少飲MILKM每日飲4安到 :cry:

水晶宮

Re: 你地BB有無已經唔飲MILK呀!

kelly一日飲10-15安

複式洋房

吓, 我囝囝仲一日飲三次奶, 每次8安.....

大宅

我囝囝一日飲兩至三次,每次9安。

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

甜筒都係, 不過佢一直都係飲好少架
sammifanlp 寫道:
kelly一日飲10-15安

公爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

晞晞早晚8 安奶

民房

吓...每日飲4安,會唔會少左d呀???
咁係食其他野,食得好唔好呀.....
如果身體健康都無問題o既....
我個囝一日飲3-4次,每次平均七安,
1.早上瞓醒 2. 下午瞓前 3.晚上瞓前 4. 半夜哭先比

升媽

別墅

mothersing:

其他野ok!係唔係好鍾意飲milk佢想飲時可以有兩次,健康院姑娘話唔驚其他嘢ok就得 :-P

大宅

琛彥每日只有早上起床同夜晚睡前飲4.5oz 媽媽奶, 2餐爛飯, 下午茶係bb乳酪同麵包.

健康院姑娘話佢地哩個年齡, 2餐奶已經好足夠. 奶只係輔助性質, 要比佢地試多d其他嘢.

子爵府

一日三餐, 飲得晒就有21安

子爵府

但係bb仲咁細飲咁少奶,會唔會吸收唔夠鈣呢?有冇並他一樣多鈣質嘅食物比佢補其不足呀?

我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

子爵府

nickybaby
4安又好似少左d,雖然健康院姑娘話唔驚,可以食其他野
但咁緊係飲奶好d,多d營養,補充其他的不足呀
我隻細粒b1日2餐飯仔3餐奶(每次4-6安左右)

係咪佢唔like隻奶粉???

別墅

kittypo:

係剛剛轉第二隻奶粉但bbok!呀無嘢 但d臭臭就硬d :-x

別墅

我個仔上個月仲飲緊32oz, 後尾健康院姑娘話太多, 於是幫佢cut到28oz. 3餐, 2餐8oz + 臨sleep 12oz...

複式洋房

貓囝囝都婷婷都一樣喎, 飲得晒就有21安
咁婷婷又唔係唔食野喎, 咁真係可能無咁吸收呀...

技安 寫道:
一日三餐, 飲得晒就有21安

複式洋房

我阿囡已經完全戒奶, 全日滴奶不沾.
每日只係食兩餐飯, 加少少零食, 但仍然幾大隻, 13kg, 高 83cm, 因為佢飯量幾驚人, 每餐可以食大約一碗飯, 係大人飯碗份量.

洋房

好勁呀...

gingermama 寫道:
我阿囡已經完全戒奶, 全日滴奶不沾.
每日只係食兩餐飯, 加少少零食, 但仍然幾大隻, 13kg, 高 83cm, 因為佢飯量幾驚人, 每餐可以食大約一碗飯, 係大人飯碗份量.

公爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如果BB唔多飲奶,比芝士BB食,都可以補番鈣質既

複式洋房

謝謝! 我會試下俾芝士阿囡食, 睇下佢肯唔肯食.

首頁

尾頁

跳至