樓市動向

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無人住係或住過縉庭山架?想知返工放工方便嗎?係咪只可行路去地鐵站呢?另外返工時間多的士經過嗎?聽講無的士肯上去……

琥珀宮

畀面勳章

回覆:縉庭山

我知有紅色同綠色出荃灣小巴會經樓下,另外,附近只有一間士多,食野同買野不是太方便,行去mtr又要上落斜日曬雨淋,不過我都好鍾意呢個屋苑1088呎個則

複式洋房

行去MTR要幾耐?

男爵府

cocok 發表於 13-7-30 01:02
我知有紅色同綠色出荃灣小巴會經樓下,另外,附近只有一間士多,食野同買野不是太方便,行去mtr又要上落斜 ...
Thx 呀! 荃灣有綠van會經過,但等半個鐘都未必有車....

佢有好多廚櫃放唔到嘢,交通又好唔方便,但我又好鐘意佢個view.... 15/16中

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:cocok+發表於+13-7-30+01:02+我知有

原帖由 Katzecat 於 13-07-30 發表
Thx 呀! 荃灣有綠van會經過,但等半個鐘都未必有車....

佢有好多廚櫃放唔到嘢,交通又好唔方便,但我又好 ...
佢個view?係點?有海景?我覺得如果有車我會考慮囉!

男爵府

引用:Quote:原帖由+Katzecat+於+13-07-30+發表Th

原帖由 cocok 於 13-07-30 發表
佢個view?係點?有海景?我覺得如果有車我會考慮囉!
我睇過一個一千呎左右嘅,廳向荃灣,房向石圍角後面啲山,好開揚,可惜唔實用

我c6都話如果買嗰度就要買車,但無理由日日揸車返工架,而且重點係 - 超貴

大宅

想知返工放工方便嗎?- 唔方便
係咪只可行路去地鐵站呢?- 行路去大窩口港鐵站,不過沿途無瓦遮頭
另外返工時間多的士經過嗎?- 唔會多

向南係葵青
向西係荃灣
向北係山
向東係石籬
要高層先好景
樓齡較新相對較貴
購物唔方便

琥珀宮

畀面勳章

引用:想知返工放工方便嗎?-+唔方便係咪只可行路

原帖由 XEE 於 13-07-31 發表
係咪只可行路去地鐵站呢?- 行路去大窩口港鐵站,不過沿途無瓦遮頭
另外返工 ...
所以我最後都放棄呢度,aa都話好老實講呢度極不方便

男爵府

引用:Quote:原帖由+XEE+於+13-07-31+發表想知返

原帖由 cocok 於 13-07-31 發表
所以我最後都放棄呢度,aa都話好老實講呢度極不方便
咁你有無揀咗第二度呀?我c6成日都3心2意,一時話呢度,遲啲又話要第二度,不過佢想要新樓,有會所,呢頭真係無乜得揀

男爵府

引用:想知返工放工方便嗎?-+唔方便係咪只可行路

原帖由 XEE 於 13-07-31 發表
另外返工 ...
唔該晒呀!你係咪住嗰度架?原本諗住都係的士出入就考慮嗰度啦,後來聽人講無的士肯上去,連call車都唔妥

男爵府

回覆:縉庭山

唔受先啱

大宅

Katzecat 發表於 13-8-1 01:11
唔該晒呀!你係咪住嗰度架?原本諗住都係的士出入就考慮嗰度啦,後來聽人講無的士肯上去,連call車都唔妥:h ...

我同事住嗰度
佢地有私家車
地點其身實唔係太辟
搭車去荃灣或石籬好近但行又好遠
附近得呢個私人屋苑
其他主要係工業大厦和關門口村
又無商場
人流差
Call車通常係找去附近的車
所以難配對比你
一般的士路線唔會經嗰度
小巴就算經嗰度都因為中途多數無位
有小朋友老人家交通問題真係唔適合

子爵府

我前年都好積極去呢道睇樓
但老公覺得唔太方便,不過其實有好多巴士可以去到kwai fong
但由地鐵行上去真係幾辛苦尤其大熱天
而且單位實用率都唔太高,個露台設計又古怪,好難擺到戶外凳,只可以種下花咁

首頁

尾頁

跳至