婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家好~~可能會有點長篇~~
我本身經期不準的~三年前突然面部開始出粒粒,成面都係!!
睇醫生就話我係內分泌失調~用左年幾時間醫好左~~(因為食避孕丸)
咁我自己覺得唔想長時間食避孕丸~咁就決定唔食走去睇中醫啦~
睇左都一年,情況時好時壞~~之前黎m個陣腰痛得好緊要~咁朋友介紹食月見草油~
頭一兩個月係令到我準時黎m~同埋黎緊個陣腰冇咁痛~~
但近呢幾個月黎~~我又試過遲一個月,個半月,到依家為止仲遲左就黎3個月都未到~
睇中醫又唔得,各位有冇d咩方法或者係食d咩既補血食品會比較好~?

大宅

回覆:內分泌失調一問

試吓轉中醫,我之前又係失調爆瘡爆到爛面,針清完啲人以為我生水豆,跟住我食月見草油丸,好一排又吾得、跟住前後睇咗兩個人哋介紹話好嘅中医,佢哋都係凈係話我濕毒,要介海鲜,飲藥,但係飲咗一排藥加埋介口都冇改善,之後顶唔順喺我屋企樓下揾咗個呀伯中医睇,打完勿佢同我講我唔係濕毒,係内分泌失調,介海鮮係冇用,一定要介雞,因為多激素,同埋唔好食有激素嘅食物,我由最初日日飲藥到而家一星期飲兩日藥都有一年喇,皮膚已經好咗九成!

大宅

michell1012hk 發表於 13-7-27 23:13
大家好~~可能會有點長篇~~
我本身經期不準的~三年前突然面部開始出粒粒,成面都係!!
睇醫生就話我係內分泌失 ...
長期食藥都唔係辦法, 我妹之前都有內分秘失調幾年, 有方法的,
有興趣就PM我吧

禁止訪問

引用:大家好~~可能會有點長篇~~我本身經期不準的

首頁

尾頁

跳至