心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

唉…我好想喊。
我之前一直好想買部nk spa機,我表妹知道又話買,最後搵咗個朋友買,一買買兩部(29/6買舊價),買前已經話咗我哋係唔會做生意,只想用最平價錢買部機試試,個朋友話俾四千五,之後六個月內買五十分就最平,我哋簽咗買而且當時我哋簽單寫卡買,之後佢帶我哋上到旺角間店話未有貨,而且當時好多人,我哋又趕住走,咁我哋就交晒from俾佢就走喇。
同日下午佢再打電話俾我,話我原來以前有入會買過佢公司嘢(大約十多年前),佢話佢將我同表妹嘅數入我數,等我有埋表妹分,but當日公司太多人問唔到我以前個no.,所以佢照入單但佢私人幫我哋俾錢先,唔過信用卡數。
到咗上星期,佢話我哋知有貨,我哋約咗昨日去攞,佢話自己唔得閒,叫咗佢細佬同我哋攞貨,佢細佬排隊攞貨時同我哋講,我哋要嚟緊六個月,每月要買五十分先得,就算唔買間公司都會直接扣我哋信用卡數(個朋友已經一早幫我哋選咗個pat導入gal,六百幾一個月),我哋當時真係唔知點(我已經即時揾佢哥,即我朋友,)佢細佬話我哋之前兩部機佢哥已經俾晒錢,咁ok,我同我表妹即各俾四千五取套機,我哋同佢講(電話傾),我哋只係用家,唔會再買佢介紹嘅嘢(我哋寧願俾返差價),佢話公司未必可以咁,又話我哋上個月買,其實應該今個月已經要開始買五十分,不過見我哋未取機,佢揾咗人頂,喺我同表妹acc買咗貨,叫我哋一係俾返人哋。
當時我同表妹已經勁嬲,取貨後一睇,原來我哋兩部機張保養書個acc都唔係我哋自己名,而且個sale亦唔係我,亦唔係個朋友,我哋問佢細佬要回我哋簽嘅單,佢又話佢哥冇俾佢,我哋唯有走。
到咗夜晚,我搵咗佢幾次,佢終於覆我,佢話佢今日同唔記得俾單佢細佬,又話佢會明天幫我哋去取消六個月買貨計劃,只要我哋補返$280入會費,咁我問佢點解又話兩部機入我acc,但依家兩部機都唔係我名,佢就話因為當日太多人,公司未搵到我以前紀錄,但又係最後一日舊價,佢又想幫我哋買平d,所以佢好急,用咗佢下線名同我哋買,佢約我今晚俾返單我,但補入會要再問問公司。
唉…我咁唔知算唔算俾人呃呢?

男爵府

依家我表妹勁嬲,仲要俾佢屋企人知道晒,話我唔知介紹個咩人買嘢,其實我都係因為之前見過佢又攞獎,又講佢公司點好,又見佢對人冇乜點,先諗住同佢買,點知依家攪成咁,真係好想喊,覺得自己唔單只買貴咗,仲連累咗我表妹。

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

好亂....唔知講咩好...感覺妳好似比人坤咗
前面是絕路~希望在轉角

侯爵府

回覆:jm們可唔可以俾個意見我呢?我唔知算唔算俾人呃(長篇)

我都睇唔明,驚嘅報定案筀

首頁

尾頁

跳至