自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我家囝囝今年開始學游泳,本身有輕微哮喘,因而希望強健氣肺方面,但問題濕疹平時已有都KEEP住塗不同Lotion/cr,但游了三堂,一次比一次嚴重,請問會否有些產品可用於游水前塗可防水導致敏感,謝!

大宅

引用:我家囝囝今年開始學游泳,本身有輕微哮喘,因

原帖由 wolimo 於 13-08-01 發表
我家囝囝今年開始學游泳,本身有輕微哮喘,因而希望強健氣肺方面,但問題濕疹平時已有都KEEP住塗不同Lotion/cr ...
你可試下搽凡士林先落水,會好dd,佢好似一層薄薄的保護膜!

男爵府

BB防敏心得分享勳章

睇醫生啦!濕疹好辛苦,潤膚都唔會好,我幾年濕疹,睇政府都無用,前幾個月睇左李醫生現在好返,多得JM介紹,終於唔晒被濕疹折磨

男爵府

引用:睇醫生啦!濕疹好辛苦,潤膚都唔會好,我幾

原帖由 yah008 於 13-08-01 發表
睇醫生啦!濕疹好辛苦,潤膚都唔會好,我幾年濕疹,睇政府都無用,前幾個月睇左李醫生現在好返,多得JM介紹 ...

用戶要求終止服務

回覆:wolimo 的帖子

其實以我所知,有濕疹唔好去泳池游水,因對皮膚太刺激

男爵府

睇醫生啦!濕疹好辛苦,潤膚都唔會好,我幾年濕疹,睇政府都無用,前幾個月睇左李醫生現在好返,多得JM介紹 ...
請問邊個李醫生?

yah008  李袓祺,  發表於 13-8-4 09:16

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:yah008 的帖子

可唔可以p.m個醫生資料給我唔該

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:其實以我所知,有濕疹唔好去泳池游水,因對

原帖由 子鏸 於 13-08-01 發表
其實以我所知,有濕疹唔好去泳池游水,因對皮膚太刺激
這就是問題,因為想佢身體好點,游水對哮喘有幫助,而且佢仲學得好開心,所以就係煩惱當中

公爵府

BK Milk勳章

我家囝囝今年開始學游泳,本身有輕微哮喘,因而希望強健氣肺方面,但問題濕疹平時已有都KEEP住塗不同Lotion/cr ...
醫生話有濕疹唔可以游水,會更加嚴重

大宅

泳池水very dirty, 三個星期才換水洗池底,最近聽紅磡藥房職員講,最少有兩個游完水小孩子皮膚發炎。

珍珠宮

請問邊位李醫生?可以俾啲資料我嗎,thanks

伯爵府

沒有

大宅

可否pm醫生資料&價錢?thx!! 我睇緊政府都係冇好過,只係半年先番去比下藥膏搽,呢期仲嚴重左

男爵府

BB防敏心得分享勳章

我可否寫個醫生名出來?如果唔系個個都PM我,李袓X

大宅

回覆:濕疹小朋友學游水,會否有些產品可幫助...

海水有助減少濕疹徵狀﹐可以的話選去海灘游水

珍珠宮

引用:我可否寫個醫生名出來?如果唔系個個都PM我

原帖由 yah008 於 13-08-02 發表
我可否寫個醫生名出來?如果唔系個個都PM我,李袓X
請問係咪李x祺醫生?

大宅

小曼家族 濕疹沐浴露 + 潤膚霜 ,我個仔三歲半有濕疹,用了2樽後明顯改善了很多。

別墅

引用:Quote:原帖由+yah008+於+13-08-01+發表睇醫

原帖由 MatMic 於 13-08-01 發表
可否pm李醫生資料俾我thanks

大宅

在有濕疹的地方搽凡士林才下水,敎練教的

禁止訪問

回覆:濕疹小朋友學游水,會否有些產品可幫助...

首頁

尾頁

跳至