自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說我上星期一家人去旅行,5日旅程不是很開心,維一最高興的就係睇番D相,每人都笑得很高興、很幸福,特別係我細仔係14個月大第一次去旅行,這些相跟本就係回憶的印記,追唔到、買唔番! 昨晚我拎張記憶咭比我父母睇番都無問題,那記憶咭就繼續放在我父母那裡,但今早我哥打來說記憶咭檔案損毀,電視、電腦都睇唔到! 我想請求各位,有乜方法可以將檔案復元或曬番晒出黎,你地唔識都請幫我問問朋友,感謝感謝

侯爵府

回覆 翹翹媽媽 的帖子

金山霸有個程式可以復原損毀左GE 記憶咭(不過要比錢),你可以試下用個程式睇下有冇反D相先考慮比唔比錢

大宅

引用:回覆+翹翹媽媽+的帖子金山霸有個程式可以復

原帖由 yinyin1981 於 13-08-02 發表
回覆 翹翹媽媽 的帖子

金山霸有個程式可以復原損毀左GE 記憶咭(不過要比錢),你可以試下用個程式睇下有冇反 ...
我係電腦白痴,請問去曬相舖、電腦舖會幫到我整嗎?

侯爵府

回覆 翹翹媽媽 的帖子

咁我就唔知,應該得,不過唔平

大宅

回覆:求救:請問記憶咭檔案損毀還可以復元嗎?

我又係咁

伯爵府

我試過電話張sd card 死咗,成千張相無back up,後來我細佬好辛苦幫我揾返出嚟

伯爵府

畀面勳章

引用:話說我上星期一家人去旅行,5日旅程不是很

原帖由 翹翹媽媽 於 13-08-02 發表
話說我上星期一家人去旅行,5日旅程不是很開心,維一最高興的就係睇番D相,每人都笑得很高興、很幸福,特別 ...
應該攞得返,但須要一些特別的軟件,去一般的電腦店舖都可以幫到你,收費約數佰元,你出左呢個post後應該有人會pm你。

UVBUVC    發表於 13-8-2 11:31

大宅

引用:Quote:原帖由+翹翹媽媽+於+13-08-02+發表話

原帖由 joey1001_1001 於 13-08-02 發表
應該攞得返,但須要一些特別的軟件,去一般的電腦店舖都可以幫到你,收費約數佰元,你出左呢個post後應該有 ...
幾佰蚊不是問題,最主要我要番晒d相就得喇! 而家未有人pm我

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

我整過一次,果次係張咭D相突然睇唔到... 我拎去電腦鋪整... 還原到9成,整左$500... 我覺得值得整的...

大宅

引用:我整過一次,果次係張咭D相突然睇唔到...+我

原帖由 silly_shan 於 13-08-02 發表
我整過一次,果次係張咭D相突然睇唔到... 我拎去電腦鋪整... 還原到9成,整左$500... 我覺得值得整的... ...
無得全部架?不過9成已經好開心,失而復得感覺超感動的,希望我都可以

伯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+翹翹媽媽+於+13-08-02+發表話

原帖由 joey1001_1001 於 13-08-02 發表
應該攞得返,但須要一些特別的軟件,去一般的電腦店舖都可以幫到你,收費約數佰元,你出左呢個post後應該有 ...
有冇試過插返入影呢輯相嘅相機入面睇唔睇到,有case試過電腦睇唔到但相機可睇返。

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

翹翹媽媽 發表於 13-8-2 10:29
無得全部架?不過9成已經好開心,失而復得感覺超感動的,希望我都可以

...

因為我張咭入面D相係用左兩部相機影(用第一部相機影果D响第二部相機睇唔返,所以我自己都唔記得左原張咭入面包含左兩部相機D相)... 第一部相機影果幾十張救唔返... 用第二部相機影果D就全部救得返... 你快D拎去整... 記得預備定一隻手指俾佢幫你抄返D相呀 ~

男爵府

你試下search "sd card recovery", 有好多software可以幫到你架,我試過一次,六百幾張相救到98%

UVBUVC    發表於 13-8-2 11:32

大宅

我覺得不如洗小小錢比人搞好過
我試過自己整衰左

複式洋房

回覆:求救:請問記憶咭檔案損毀 ...

試搵呢個post...應該好大機會救得返嘅

相機記憶卡d相誤刪了

大宅

引用:Quote:原帖由+joey1001_1001+於+13-08-02+

有冇試過插返入影呢輯相嘅相機入面睇唔睇到,有case試過電腦睇唔到但相機可睇返。

...
因為張咭係我媽屋企,擺抵比佢睇,之後就出事!肯定我老公唔知禁左乜野,好黑人憎!岩岩番去我媽度試,都係睇唔到,仲話無相片

伯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+joey1001_1001+於+13-08-02+

因為張咭係我媽屋企,擺抵比佢睇,之後就出事!肯定我老公唔知禁左乜野,好黑人憎!岩岩番去我媽度試,都係 ...
我諗可能係唔小心刪除了相片,咁你依家keep住張咭,唔好再用來影相入去,否則只可還原部分,唔可以全部還原,最好攞去電腦店比人攪,自己唔識只會越攪越衰。

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我試過攞張sd card 去fotoxxx 晒,但”簡簡下“相時佢部電腦突然死咗,之後張card無晒相,後來佢地幫我救番晒D相,你路過的話試下問問佢地識唔識D contact 啦!

水晶宮

好媽媽勳章

引用:話說我上星期一家人去旅行,5日旅程不是很

話說我上星期一家人去旅行,5日旅程不是很開心,維一最高興的就係睇番D相,每人都笑得很高興、很幸福,特別 ...
我之前試過,最後救返

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我岩岩都係,上網自己dl左個software,用左70分鐘幫我復原左8成相

龍馬精神.......

首頁

尾頁

跳至