自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

今日係尖沙咀見到富豪雪糕車,於是走去買。車上已標明各雪糕的價錢,軟雪糕係$9。我一早已準備$9的散錢。排係我前面既b6女人用普通話問個雪糕人:「多少錢?」雪糕人用普通話答:「十五塊!」跟手係個女人手上摷左$15硬幣。到我買既時候我用廣東話要軟雪糕,然後俾左$9。

子爵府

回覆:B6買軟雪糕會貴d?!

男爵府

BB防敏心得分享勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

flower_1437 發表於 13-8-7 17:17
今日係尖沙咀見到富豪雪糕車,於是走去買。車上已標明各雪糕的價錢,軟雪糕係$9。我一早已準備$9的散錢。排 ...

大家可以去我的文討論墾丁旅遊問題

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &fromuid=713096

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

why ?
佢喺咪仲買其他野呀 ?

只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

抵死

偷懶喵星人    發表於 13-8-7 21:50

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

佢冇買其他野,只係一個軟雪糕。

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

flower_1437 發表於 13-8-7 17:17
今日係尖沙咀見到富豪雪糕車,於是走去買。車上已標明各雪糕的價錢,軟雪糕係$9。我一早已準備$9的散錢。排 ...

影衰晒香港

禁止訪問

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

咁都得

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我覺得唔應該囉....
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:flower_1437+發表於+13-8-7+17:17+今

原帖由 chan803 於 13-08-07 發表
影衰晒香港
Agree,咁樣呃人錢,無論佢係咪B6,始終都係遊客,比我會出聲

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

點可能收15蚊呀?
有價錢牌架嘛,大大隻字寫住9蚊,唔識中文都識數字啩!!

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:原帖由+chan803+於+13-08-07+發表影

水晶宮

gum 樣吾岩 wor
厄人 $

點解有 d 人會覺得抵死

水晶宮

甘又唔啱?

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:如果係咁都幾衰 +

原帖由 Ashley_ash 於 13-08-07 發表
如果係咁都幾衰

大宅

好媽媽勳章

回覆:醜樣豬 的帖子

係咪你只有一個圈,佢有兩個雪糕圈,所以貴d

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

咁樣好唔老實囉,仇唔係咁樣報囉,影衰香港!

珍珠宮

應該佢係有其他嘢買咗,如果一樣,收佢貴啲,一定鬼哂咁嘈,佢都有眼睇,亦未必真係少少廣東話都唔識㗎嘛!

castle100  咪系B6點會咁順灘吖  發表於 13-8-7 18:02

首頁

尾頁

跳至