美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想試下做
各位JM 係去醫院/皮膚專科定係去美容院做, 大約係幾錢度?

複式洋房

我媽媽係INGRID MILLET做,JOIN PLAN都要差不多二千一次﹗
我自己無錢,係屋企自己做。

大宅

INGRID MILLET 好hard sell.
我去試做一次facial 以後都唔敢再去

大宅

回覆 緊弛熊 的帖子

我做緊個間OK wor...好好彩冇hard sell我...依家我做左3次了, 效果唔錯, 幾好 :)

大宅

回覆:AMTS 微針

自己在家點做?

大宅

引用:我媽媽係INGRID+MILLET做,JOIN+PLAN都要差

原帖由 toffeeng 於 13-08-10 發表
我媽媽係INGRID MILLET做,JOIN PLAN都要差不多二千一次﹗
我自己無錢,係屋企自己做。 ...
你自己點做家?

禁止訪問

複式洋房

回覆:Man_yu 的帖子

我買左支電動微針自己做,阿媽話同出去左個支其實一樣。
因為微針衛生好重要,所以出去做平又唔敢試,有啲美容院唔知個針頭會唔會同其他客share用,又唔知幾耐先換一次個頭。因為個針頭成三十蚊個,對美容院來講算貴。
自己做我就每次用完即棄,一來衛生,二來唔怕啲針倒勾。

複式洋房

回覆:no@pui 的帖子

你可以試下電動呀,手動真係考個人技巧,大細力都有影響,電動唔駛技巧,力度,頻率都係機控制。最多每次換個針頭都係$30。

不過自己做我無揸麻醉膏,美容師話忍到痛唔好用,對個精華吸收好啲。但又由於痛,所以無勇氣重覆碌到幾次,阿媽出去做話人地係喪碌十幾次都有,所以佢次次都有甩皮效果。

子爵府

引用:我買左支電動微針自己做,阿媽話同出去左個

原帖由 toffeeng 於 13-08-19 發表
我買左支電動微針自己做,阿媽話同出去左個支其實一樣。
因為微針衛生好重要,所以出去做平又唔敢試,有啲 ...
你係邊到買㗎,另外有冇買埋精華同CO2 mask ar?
Thx!

子爵府

回覆:ilej 的帖子

呀!同埋幾錢?

複式洋房

引用:Quote:原帖由+toffeeng+於+13-08-19+發表我

原帖由 ilej 於 13-08-19 發表
你係邊到買㗎,另外有冇買埋精華同CO2 mask ar?
Thx!
有呀,我而家用endocare精華同Dr Noble CO2 mask,用完一盒先再試下其他。

電動微針係美容師幫我買,包左十個頭同一年保養,你上網都應該搵到,有貴有平,其實無所謂,佢只係控制頻率同深淺,最緊要啲針頭要買返大廠出品,確保啲針無倒勾同無菌。

複式洋房

引用:呀!同埋幾錢?

原帖由 ilej 於 13-08-19 發表
呀!同埋幾錢?
支針一千三百五十,包左十個針頭。你可以搵朋友一齊夾,返正最多三個星期先做一次,一人用一個weekend都得!

禁止訪問

複式洋房

引用:乜咁貴,我朋友個fd度做500一次,同埋其實

原帖由 kwokyeeman1984 於 13-08-19 發表
乜咁貴,我朋友個fd度做500一次,同埋其實二千一次同500有咩分別?昨日見有個post講話做個陣都好痛,係咪都 ...
我諗唔同在產品質數,因為五百蚊一次真係唔可以期望佢會每次換針,同埋俾靚精華同mask你用。

其實有數得計,稍為好的endocare精華都要差唔多成八九十蚊一支,CO2 mask成五十蚊塊,麻醉藥百五蚊到,可以用到兩三次,針頭三十蚊個,仲有消毒,洗面,cream......
淨係料自己做都成二三百蚊次,無理由人地兩個鐘人工,鋪租,水電先收二百蚊姐。

其他野我都會出去貪平試,但微針係創傷性,我唔敢搏呀。但一千蚊次我又覺得好貴........唯有自己做,保証靚料同乾淨,雖然幾曬時間。

我媽幫襯Ingrid millet,佢啲野本身都好貴呀,支支過千,所以要成二千蚊一次。

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我驚紅好多日
日日都要出去見人

複式洋房

回覆:緊弛熊 的帖子

最好星期五晚先做,可以休息兩三日,唔只紅,最好唔好上粉。卸妝唔乾淨會發炎,卸妝水又有機會刺激傷口,所以頭三日最好唔化妝。

至於怕痛其實查左麻醉膏真係唔會痛,可能麻醉膏貴,有啲美容院會用平價野,又有啲會茶好薄,所以先會痛。

大宅

會紅幾多日架

首頁

尾頁

跳至