2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

民房

我bb 之前都會一覺訓天光,近呢幾日夜晚訓訓下,無啦啦喊,以為肚餓,但係又唔食野,繼續再哄佢訓,佢又唔肯,喊到傻左,唔收聲,但係一抱起佢,仲要周圍行,即收聲仲要笑,抱到訓左,放低佢又黎過,諗住中午唔比佢訓甘多啦,同佢玩多啲啦,點知佢又不停扭訓覺,係甘喊,點算,人都癲啦。

伯爵府

會唔會發惡夢或吽牙仔唔舒服?

大宅

回覆:manman1412 的帖子

我個仔上個月100日左右開始又係夜晚瞓得唔好佢係雙手猛捽面,頭搞到自己都捽醒埋,抱上手即瞓但放低無耐又泥過。試過保嬰丹,衍生好瞓茶,珍珠末,帶銀器,日頭瞓小d,連醫生都開埋洗頭水俾佢洗都唔得,最後用睡袋包實雙手瞓係最好,但呢幾日學識左隻手可以係睡袋度走出泥,所以呢2日又差番,我都搵唔到解決辦法呀

大宅

回覆:好扭計,夜晚唔訓覺,點算好?

我個女都係咁,夜晚十一二點就開始扭,但只要同佢傾計,安撫佢,抱實少少俾佢坐係自己大脾,啜一陣奶啜就訓左,奶啜都唔要

複式洋房

會唔會係BB一日比一日大唔會訓咁耐啦~! 我仔仔早上唔係好訓架 , 可以話一到下午就唔訓 , 直到7點左右就訓到第二朝6點 , 不過我通常會9點半叫醒佢比一奶佢~你地不如試下早上唔佢哄佢訓可能會好點~

複式洋房

我仔仔都係,我最后係佢最尾吃奶前,洗白白,用D有claming bath gel

就解決咗
这2天个肚大左好多 行路好迟钝

首頁

尾頁

跳至