自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日同埋阿囝坐巴士,因為阿囝腳長(6尺身高),對腳申些小出座椅的走廊。有個大叔用把遮頭,大大聲「督」幾吓,但係乜都冇講,好似要阿囝縮返對腳入去,再用眼「厲」咗我哋幾下!好彩阿囝醒目,即刻縮返入去。
乜講句「唔該借借……」好難咩?mouth:

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

回覆:點解唔出聲……?(不喜勿插)

好多人都係咁

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

太冇禮貌喇

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都見過,好似大晒咁

男爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章

超冇禮貌

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

佢覺得你放得係走廊, 就預左比人踩到...

等同mtr上塞住晒d人,
你頂住個門口就預左比人撞。
你會唔會同塞住門口d人逐個遂個講"唔該姐姐?"

sorry, 以事論事only.
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

大宅

BK Milk勳章

回覆 開心豆豆ma 的帖子

唔識禮貌

子爵府

亞叔亞伯自尊心重唔會輕易同人講呢d客氣野架,
仲要係對細路仔
怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

子爵府

引用:今日同埋阿囝坐巴士,因為阿囝腳長(6尺身高

原帖由 開心豆豆ma 於 13-08-13 發表
今日同埋阿囝坐巴士,因為阿囝腳長(6尺身高),對腳申些小出座椅的走廊。有個大叔用把遮頭,大大聲「督」幾 ...
可能佢係聽唔到又睇唔到嘅呢

子爵府

我坐巴士雙人位既出面,試過幾次入面嗰個女人(大家日日都搭同一班車),聲都唔聲企起身望住我,我知你出,係好少事,但一句唔該借借都唔會講,我日後冇位都唔坐佢隔離,好冇禮貌;另一件事就係放工時搭地鐵,有人落車自然會讓開啦,我讓其中一個人落車可能阻到另一個,嗰條有好大聲咁“唧”左聲,好冇禮貌囉真係,駛唔駛咁醋底

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

My Two Princess

子爵府

引用:佢覺得你放得係走廊,+就預左比人踩到...等

原帖由 Jolin_Yuen 於 13-08-13 發表
佢覺得你放得係走廊, 就預左比人踩到...

等同mtr上塞住晒d人,
Agree:;pppp:

大宅

大人不記 "小人" 過.

禁止訪問

子爵府

回覆:開心豆豆ma 的帖子

你個仔伸隻腳出去喎,仲要人地同你講借借?

男爵府

蘆薈媽媽 發表於 13-8-13 17:44
我坐巴士雙人位既出面,試過幾次入面嗰個女人(大家日日都搭同一班車),聲都唔聲企起身望住我,我知你出,係 ...
好有感。

別墅

引用:你個仔伸隻腳出去喎,仲要人地同你講借借?

原帖由 真的假不了 於 13-08-13 發表
你個仔伸隻腳出去喎,仲要人地同你講借借?
我個囝唔係登衡對腳申出去,係屈埋入去,但係頂腳突咗出來呢!

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:好多人都係咁

原帖由 debbylau116 於 13-08-13 發表
好多人都係咁

simple is the best~

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

伯爵府

虎到金來勳章

引用:今日同埋阿囝坐巴士,因為阿囝腳長(6尺身高

原帖由 開心豆豆ma 於 13-08-13 發表
今日同埋阿囝坐巴士,因為阿囝腳長(6尺身高),對腳申些小出座椅的走廊。有個大叔用把遮頭,大大聲「督」幾 ...
我每次見大少咁樣,我即刻叫佢申返入去,就係避免呢d情況,'cake'到人唔好,比人整到,就更唔好!!!

首頁

尾頁

跳至