跳至

首頁

尾頁

別墅

本人回流香港八年,在三年前結婚,依家想返回家國,想請問有咩手續?是否本人要先返加國才可申請老公團聚??我們可否在香港先申請,批了之後立即過去???真心求教,求各位指教!

別墅

求大家指教下,我是否要去CIC査詢??

複式洋房

RMQ1313 發表於 13-8-14 18:05
本人回流香港八年,在三年前結婚,依家想返回家國,想請問有咩手續?是否本人要先返加國才可申請老公團聚??我們 ...
你可以係香港入纸申請, 一邊做野一邊等消息, 批左就同老公一齊返加拿大定居, 但大前提係要領事館相信你地既婚姻唔係為左移民同真係想返加拿大定居! 至於你回流又回加, 基本上冇問題, 再apply social insurance number同health card便可以. 其實有好多post都有分享經驗同心得, 你search下睇多D便知多D嫁勒 :)

別墅

回覆 FCRB 的帖子

我地下年入紙申請,希望十二月可以同老公一齊返去,多謝你介紹的Agent

大宅

FCRB 發表於 13-8-15 01:49
你可以係香港入纸申請, 一邊做野一邊等消息, 批左就同老公一齊返加拿大定居, 但大前提係要領事館相信你地既 ...

would you mind to PM me the agent as well..thanks a lot !

大宅

回覆:想申請老公到温哥華

我之前都係喺香港申請老公嚟,經agent,成個過程少過半年…

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

如果我老公係加藉,我唔係,佢申請我去加拿大佢需唔需要返去住?

別墅

回覆 abercrombie_bbb 的帖子

你地申請完一齊走定係你要先返加??

別墅

回覆 mpyleung 的帖子

我都唔太清楚,AGENT話有可能我要先返加

大宅

引用:回覆+abercrombie_bbb+的帖子你地申請完一

原帖由 RMQ1313 於 13-09-13 發表

together

大宅

引用:回覆+abercrombie_bbb+的帖子你地申請完一

原帖由 RMQ1313 於 13-09-13 發表

入紙申請後好快收到confirmation letter, 跟住agent就幫我老公申請加拿大visitor visa, 整個程序差不多四個月…算好快

大宅

引用:我之前都係喺香港申請老公嚟,經agent,成個

原帖由 abercrombie_bbb 於 13-09-12 發表
我之前都係喺香港申請老公嚟,經agent,成個過程少過半年…
May I know the agent contact please? Thank you!

大宅

I would like to.know the agent contact too... thx. ..

男爵府

pls pm agent info to me, thanks

複式洋房

Please pm agent contact to me. Want to apply family reunion . Thx.

大宅

abercrombie_bbb 發表於 13-9-12 18:04
請問點解我agency 冇叫我先生申請 Visitor Visa ? 一般HK人用特區護照入境已經有半年maximum 留在Canada ?是嗎?

大宅

引用:Quote:abercrombie_bbb+發表於+13-9-12+18:

原帖由 ssant 於 14-02-05 發表
請問點解我agency 冇叫我先生申請 Visitor Visa ? 一般HK人用特區護照入境已經有半年maximum 留在Canada ...
因為我c6 passport需要簽證, hk passport唔使…你agent有冇擔保6個月內一定批?如果6個月後未批咪要去extend visa 囉

大宅

abercrombie_bbb 發表於 14-2-6 02:15
因為我c6 passport需要簽證, hk passport唔使…你agent有冇擔保6個月內一定批?如果6個月後未批咪要去exten ...
ic..Understand...我agency 話一般都係4個月至一年內批。 agency話最好等埋一齊先走, 如果小朋友要九月開學而老公未批咁可能我同小朋友先過去, 他在香港等。

別墅

pls pm me the agent no. Thanks !agent!!

別墅

pls pm me the agent no. thx

首頁

尾頁

跳至