自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問你地是否日日帶? 每日都除?會唔會帶住訓覺?

知唔知道如果唔帶幾多個月,個耳洞會埋口?

如有留言,請主動直接PM我, 唔好叫我先PM你.  你PM我, 我多數會覆, 但就好少主動發PM比人

大宅

引用:日日帶冇除

原帖由 呀咩956 於 13-08-14 發表
日日帶冇除
日日帶唔除,冇發炎咩?
我之前就係日日帶唔除,點知搞到其中一耳珠發炎呀

如有留言,請主動直接PM我, 唔好叫我先PM你.  你PM我, 我多數會覆, 但就好少主動發PM比人

大宅

引用:如果你係啱啱穿、就最好戴k金or足金(冇咁

原帖由 Winnie_1210 於 13-08-14 發表
如果你係啱啱穿、就最好戴k金or足金(冇咁易發炎)兼最少戴一個月先好除。。。就算之後耐唔耐戴 ...
我已經係帶足金防敏感細細粒石果d都成日發炎

大宅

引用:超過十年無帶﹐未埋 +

原帖由 happyfamilyday 於 13-08-14 發表
超過十年無帶﹐未埋
你之前係咪已經帶左好長好長時間先唔帶10年先冇埋口呀?

我冇帶兩個月,今日帶番,都幾乎揾唔番個耳洞, 吉到我鬼死咁痛先吉番個洞出黎

大宅

引用:Quote:原帖由+cj712644+於+13-08-14+發表我

原帖由 Winnie_1210 於 13-08-14 發表
你會唔會換衫嗰陣勾到隻耳環啊?隻耳珠就會紅同發滚,跟住就會發炎。。。我當年穿耳嗰 ...
我係帶細細粒石有托果d,除衫時應該唔會鈎到架,不過就真係唔知點解成日都發炎呀。

但我帶冇托果d,即只係鈎住耳珠果d款就冇事喎

大宅

引用:Quote:原帖由+sophialing+於+13-08-14+發表

原帖由 sophialing 於 13-08-14 發表
本身仲有個鼻嘅,不過之前返工除左,咁就埋左啦!
嘩,你真勁呀

唔怕痛呀? 打咁多。

大宅

引用:回覆+cj712644+的帖子Quote:我係帶細細粒石

原帖由 blink_blink 於 13-08-14 發表
回覆 cj712644 的帖子
係邊樹有得買?

大宅

引用:回覆+小歪仔+的帖子Quote:如果係金屬敏感,

原帖由 blink_blink 於 13-08-15 發表
回覆 小歪仔 的帖子
有冇link ?

大宅

elong 發表於 13-8-15 00:11
你係咪帶金舖果啲?我以前帶乜耳環都發炎腫起,純銀,防敏感都會發,晚晚消毒個耳窿位都發,一發就要除,到 ...

係呀, 我係金鋪買架, 有粒細石果 d 喎, 個托同支針就話係純銀,

帶左之後一隻耳珠有發炎, 另一隻又冇事喎, 都唔知點解

大宅

elong 發表於 13-8-15 11:06
要戴金呀!我就係戴純銀都發炎,之後戴金就完全無發過(全隻都係金,無石,但不清楚是否18k)

...

吓 ? 金耳環, 仲要全隻都係金, 冇石, 果d 款會唔會好 "娘" 呀 ?

大宅

小歪仔 發表於 13-8-15 10:03
硅膠唔同樹脂喎........
我未試過,唔知會唔會敏感~
脂耳針, 邊樹有得買 ??

首頁

尾頁

跳至