論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

My new helper asked me to provide the shower gel, tooth paste & shampoo, she said her previous employer provided. My previoous helpers bought their own.

大宅

我會買一set送比佢,同佢講之後用完佢就要自己買

子爵府

引用:My+new+helper+asked+me+to+provide+the+sh

原帖由 cchan1006 於 13-08-17 發表
My new helper asked me to provide the shower gel, tooth paste & shampoo, she said her previous emplo ...
法律上唔係顧主提供,我都無提供

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

公爵府

除了牙膏同某d貴野,其他一齊用

複式洋房

回覆:有冇買埋shower gel, tooth paste &洗頭水比工人用

我同工人share所有野一齊用。 買埋衛生巾比佢tkm.

子爵府

引用:我會買一set送比佢,同佢講之後用完佢就要

原帖由 decmama 於 13-08-17 發表
我會買一set送比佢,同佢講之後用完佢就要自己買
佢唔問,我或者會送,問得既都老馮,唔會理佢,話顧主唔使包依d, 佢舊boss包,唔代表我要包,順便講清楚,所有野未得同意唔淮食唔淮用,如果偷食偷用扣人工。先小人後君子。

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

複式洋房

回覆:有冇買埋shower gel, tooth paste &洗頭水比工人用

我都唔會包,自備的

別墅

冇, 佢用自己$買

複式洋房

以前賓姐一定攞我地果d....我地之前亦冇講明自備定點,琴日炒左佢,宜家呢個自備,亦係冇講明,都係果句,你有heart 比咩你用都冇所謂,但賓姐越黎越串,我地條氣就好唔順,宜家換左個印印,享受緊個蜜月期

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

第一個海外印初到時我買一set旅行裝俾佢, 佢天熱生日請佢出去食飯, 俾$100超市卷再送2 set Johnson Baby 沐浴露,洗頭水。聖誕送餅咭,100超市卷加 2 set Dove沐浴露,洗頭水。

宜家呢個loca完約初到時我買一set旅行裝俾佢, 之後買過1 set Johnson Baby 沐浴露,洗頭水。但佢做嘢越來越求其,我上年年頭買過 1 pack 3支奧寶沐浴露之後無再買過任何俾佢。 :;pppp:

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:My+new+helper+asked+me+to+provide+the+sh

原帖由 cchan1006 於 13-08-17 發表
My new helper asked me to provide the shower gel, tooth paste & shampoo, she said her previous emplo ...
第一個有要求 不過買左佢都無用我個d既 佢地用勁大陣味個d only 係貪心

而家呢個無要求 就算要求我都吾今提供

大宅

某一日,我睇下份約,發現原來有寫明我要提供比佢:;pppp:不過我印印都自己買返,無同我攞。

大宅

屋企有嘅野佢可以用,但唔會另外買俾佢,如果唔想share我嗰d就自己買

大宅

回覆:lorrainesywong 的帖子

我問過勞工處,佢地話合約訂明要提供冲涼設備,但係冇訂明包唔包洗頭水,牙膏,沐浴露,顧主自行決定

子爵府

引用:我問過勞工處,佢地話合約訂明要提供冲涼設

原帖由 金玄穎 於 13-08-17 發表
我問過勞工處,佢地話合約訂明要提供冲涼設備,但係冇訂明包唔包洗頭水,牙膏,沐浴露,顧主自行決定:wahah ...
沖涼設備應該係指水和浴干,唔係指沖涼用品

男爵府

我會牙膏,免得佢偷用我嗰支

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

shower gel, tooth paste & shampoo<--不用僱主供應的

大宅

回覆:cchan1006 的帖子

我有提供全部,唔係好贵我覺得無所謂。

大宅

我d咁貴更唔會同佢share

大宅

咪儍啦〜〜我從來冇provide過

首頁

尾頁

跳至