親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

wingtam91 發表於 13-9-5 10:47
我都係剛剛星期日住完喜來登,我覺得好好喎!服務又好!我係SPG會員,Check in時職員態度好,而且又比我早D ...
HI,你好,我嚟緊12月都BOOK 咗Sheraton 2間房,想問點做SPG會員?有咩著數?
唔該晒!

伯爵府

呢間對我好唔老黎,入房一打開冰箱見半杯上手飲淨既奶茶(唔知點執房),第一晚唔舒服,又疴又嘔,瞓醒原來瞓左係洗手間地下(我估缺水暈左),跌到額頭損晒全身又痛,第二日執房時間我話食左藥唔舒服,晏D先,到下午5點叫人執房(惊疴嘔完廁盆面盆有菌,想執乾淨先沖涼出亍),點知等到7點幾都無人來,打了3次電話催,2次話:好,立即跟進,第3次話:我地執一間房要45分鐘,唔夠人手,請你慢慢等(點解唔早講),忍唔住投訴,終於7:45有人黎,全程只用15分鐘執,有個職員話收到投訴了解下,听完目無表情咁話:咁我幫你掉左杯奶茶啦!完全無半句道歉,D服務衰過賓館

公爵府

回覆:澳門返黎啦, 金沙城喜來登, 真係唔係咁好住....

上星期我都去左澳門。平時我地住開文華東方,但今次full 晒得返Conrad 同Sheraton 有房,最終我地揀左Conrad. 睇完你個sharing 會記住下次都儘量唔好揀呢間

子爵府

回覆:澳門返黎啦, 金沙城喜來登, 真係唔係咁好住....

年頭住conrad好好,有upgrade去suite又有free wifi...今次貪平book左sheraton,下星期去

大宅

回覆:fumi 的帖子

吾好抱咁大期望,因為我住兩次都係吾掂!

大宅

回覆:Irene_Mummy 的帖子

Sheraton 的服務質素

男爵府

我都覺得要住哩間酒店真係要諗清楚, 佢地d嘢好亂安排得又差, 房又細. 我去澳門一定唔會再揀佢! 完全失望

大宅

vincymama 發表於 13-10-12 16:49
HI,你好,我嚟緊12月都BOOK 咗Sheraton 2間房,想問點做SPG會員?有咩著數?
唔該晒!
...
其實我都係之前睇其他既 post話有 spg會員咋,上網登記:

https://www.spgpromos.com/taketwo/index.cfm?language=zh_cn&EM=DM_TN_20176_20180_Q42013_TAKE2_WAVE3_EN&IM=&ES=&UID=13101V25G1DS
其實著數係 check in既時候,可以去另一邊既 counter排,少d人。同埋去food court食野呀、去酒店d餐廳都有 discount
同埋上次我可以早d check in 同遲 d chek out,不過唔知關唔關係會員事喇。可能係人都可以既....

希望答到你既問題。

不過睇番呢度既回應,好多人入住喜來登都有不愉快經歷甘喎…

Eudora1105  Thank you!  發表於 13-11-19 15:06

男爵府

回覆 wingtam91 的帖子

唔該晒你的資料,希望我地會玩得開心

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我o岩o岩住完sheraton, 唔覺真係咁差.

個浴缸係細, 不過我用企缸沖涼, 所以對我冇影響. 其他只係style 問題, 同其他酒店比較之下, 事實佢個style又唔係真係好modern既 (至摩登係有付費internet 同埋 iphone speaker 任用) , 不過單係用黎沖涼同訓覺的話我接受到, 間房同佢個網頁show 出黎既相差唔多. 我上次住威尼斯人, 不過係family suite 之類既房, 今次book 雙人房, 所以好難比較間房係咪細.

我去到酒店時冇乜人check-in, 我地都係spg member, 咁我咪照去另一個櫃位度check-in, 要行好遠至到. check-in counter 同酒店房相隔唔遠. 房間方面, 我住果d 係俾member 住, 因為房入面有4 支裝既水係免費俾 member, 唔知非member 住既房有冇水送. 我感覺連個counter 都係有分"等級", 普通reception 係響suttle bus 上落客點, member 既reception 一出就係的士站.

我地要bb 床, 聽我老公講d 人態度ok.

要小心就係要check 單. 我地check-in 同check-out 時, 酒店都加多左早餐錢入去.

spg member 可以響某d 食肆度食野有優惠, 不過最後我揀左用金沙咭有優惠既餐廳度食buffet, 因為平d.

$15xx 連稅, 應該算平?!

大宅

引用:我o岩o岩住完sheraton,+唔覺真係咁差.++個

原帖由 bosch 於 13-10-17 發表

我o岩o岩住完sheraton, 唔覺真係咁差.
我經travel agent book房,之後先上網登記做spg member,係咪都可以有同樣優惠?

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

我8月時住family suite. ok喇. 有free wifi, 有早餐, 但食唔食都吧, 因為無野食同唔好食.

男爵府

coffeegirl 發表於 13-10-17 07:27
我經travel agent book房,之後先上網登記做spg member,係咪都可以有同樣優惠?

...
我都想知,因為我同你一樣BOOK咗房先在網上登記做會員,是否要先通知酒店先會有優惠

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我上次住左隔來個間...CONARD...就係想避開D B6

大宅

引用:Quote:coffeegirl+發表於+13-10-17+07:27+

原帖由 vincymama 於 13-10-17 發表
我都想知,因為我同你一樣BOOK咗房先在網上登記做會員,是否要先通知酒店先會有優惠 ...
頭先send e-mail問左要直接係佢哋官網訂房先有得儲分wor

子爵府

醒目開學勳章

如果初初book房我是話2大1小朋友,而家同酒店講加多個小朋友唔知得5得呢?

珍珠宮

好媽媽勳章

我覺得最好係GRAND HYATT OR 大倉.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

coffeegirl 發表於 13-10-17 07:27

...

儲分方面就唔清楚.

check-in 同埋 住房方面就係跟 member 既一樣. 你去到酒店同職員講, 話你地係member 要check-in, 佢會帶你去酒店既另一邊架. 如果搵唔到職員, 你地行去sky tower 果邊, 個會員專用既reception 就響果邊出口附近.

瑪瑙宮

heiheigirl 發表於 13-10-18 00:02
如果初初book房我是話2大1小朋友,而家同酒店講加多個小朋友唔知得5得呢?

我book 左雙人房, 住5個人 (2大人, 2小童 1個bb), 一直都冇向酒店果邊講有幾多個小朋友, 因為酒店唔計小童錢.

(酒店個中文同英文版翻譯有d 唔同)
Children per RoomThis information enables us to identify the rooms that will best accommodate your party and to prepare for your arrival.
See room terms and details for information about rollaway and/or extra person charges.
Family Plan Policy

Children 12 and under sleep free in existing room bedding. Rollaways, child rollaways and cribs may incur extra charges.

Age for Registration Policy

Guests must be a minimum of 18 years old with a valid photo identification to make a reservation or check into the hotel.

fyi, 多人住澳門d 酒店都係屈蛇, 樓下冇保安員check既話咪可以大搖大擺咁上房, 否則要前後腳咁上房. 同唔同酒店講, 就睇個人意願.....

大宅

引用:Quote:coffeegirl+發表於+13-10-17+07:27+

原帖由 bosch 於 13-10-18 發表
儲分方面就唔清楚.

check-in 同埋 住房方面就係跟 member 既一樣. 你去到酒店同職員講, 話你地係member ...
Thx想問佢有冇free wifi俾你?

首頁

尾頁

跳至